Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition

Av i i Recensioner, 4 Mer

Elder Scrolls V: Skyrim Anniversary Edition

Skyrim Special Edition har utökats med nytt innehåll och getts ut som en 10 års jubileumsutgåva.

Äntligen en ny utgåva av Skyrim som gör det möjligt att smida fler grejer och att ge din häst en egen rustning. Du kan rida runt i den vackra 3D-naturen och hitta platser där du kan fiska fina fiskar. Du kan laga mat med fiskarna eller senare när du har råd att köpa mark och bygga hus, ha fiskarna i ett akvarium.

En del nya uppdrag tillkommer i detta add-on spel. Man adderar det på ”The Elder Scrolls V: Skyrim Special Editon”. I jubileumsutgåvan kan uppdragen handla om att fånga vissa fiskar eller köpa nya ingredienser och varor av Khajiit-folket. Eller leta efter karavaner med banditer och hitta bevis i deras loggböcker.

I smedjan gör du vapen, rustning och smycken. Vad sägs om en pilbåge smidd i guld? Smid egna eldpilar.

Många nya vapen tillkommer t ex ”Dark sword”. Flera nya rustningar och material som amber är helt nytt. Nytt är även fängelsehålor, camping, magiböcker och ädelstenar. Olika ryggsäckar ger mer bärkapacitet. Du kan köpa ett camping kit för att sova och värma dig. Du kan ha 1-2 följare som hjälper till att bära sakerna du hittar på vägen och att strida. Nya husdjur tillkommer.

Survival mode är nytt, då måste du hålla värmen och sova ordentligt för att överleva. Allt detta inklusive alla tidigare uppdrag. Det går att fortsätta spelet från den nivå du är på eller börja om.

”The Elder Scrolls V: Skyrim Special Editon” är väldigt lättstyrt på PC. När du lyckats leta dig fram till en ny plats kommer namnet på platsen upp, och du kan därefter åka dit på någon sekund, genom att klicka på kartan.

I början av spelet har du inte råd med en häst utan går/springer till fots eller åker billigt med hästkärra som finns vid några stall. Hästkärrorna tar dig endast till städerna.

Känslan av grafiken är väldigt naturtrogen och levande. Du möter vilda djur, människor, drakar och andra varelser i både grottor och skogar. Du hittar borgar, fästningar, drakfästen och gårdar mm. Omgivningarna variera mycket. Naturen är häpnadsväckande. Du kan även simma och dyka.

Det finns portioner som gör att du kan hålla andan längre. Många olika gifter att klistra på vapnet. Även portioner för att öka olika egenskaper. Du blandar 2-3 ingredienser som svampar och örter som du hittar i naturen eller i en kemi butik.

Ljudet är mycket bra och känns verkligt. Det går att höja/sänka ljud för fotsteg, röster, musik och effekter. Man hör när faran närmar sig.

Den totala upplevelsen är fantastisk. Det händer saker hela tiden som är spännande och gör det svårt att sluta. Du får planera mycket och välja själv. Flera hundra timmars nöje. En bra berättelse utvecklas när man pratar med folket. Intriger mellan makthavare, kampen mot drakarna som beter sig oberäkneligt, fångar som behöver hjälp, magiska vapen som någon saknar, du kämpar längst in i grottgångarna för att hitta fyndet. Kluriga gåtor behöver lösas och tjuvar vill ha med dig i klubben. Det går att stjäla saker, smyga, snacka och muta vakter. Om du åker fast för något lagbrott som vaktera ser hamnar du i fängelse, då trixar du dig ut eller sover kvar.

Dina kunskaper växer i flera kategorier. Du väljer själv vad du vill levla upp. Allt ifrån kemi till bågskytte.

Speciellt med Skyrim är ”shouts” som du lär dig av drakarna och vissa lärare. Vid en del anhalter finns orden ristade i sten, du hör det dunkande ljudet på håll, går fram och läser. Då lär du dig det skriket.

 

Det Bra

  • Mer bärkapacitet
  • Vackra fiskar
  • Fantastiskt nytt smide
  • Nya spännande uppdrag
  • Vilda djur är ännu vildare

Det Dåliga

  • Långa dialoger ibland
  • Followers kan ibland fastna i dörröppningar
10

Skriven av: Linda Andersson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi