Enslaved: Pigsy’s Perfect 10

Av i i Recensioner, 3 Mer

Enslaved: Pigsy’s Perfect 10

Pigsy’s Perfect 10 är en nedladdningsbar expansion till förra årets uppskattade actionäventyrsspel Enslaved: Oddyssey to the West.

I Oddyssey to the West följde man den starke och smidige Monkey som med hjälp av sin stridshandske och stav slog sig fram genom ett post-apokalyptiskt USA. I detta expansionspaket följer man dock den lite mer blygsamme karaktären Pigsy, en mekaniker som bor ensam med sin lille robotvän. Pigsy känner sig dock väldigt ensam och önskar sig någon att prata och umgås med. Han bestämmer sig för att bygga en ny kompis och för att kunna göra detta behöver Pigsy tre mycket sällsynta robotdelar. Han ger sig ut i ödemarken, beväpnad med sitt prickskyttegevär, för att finna dessa.

I vägen står förstås mängder med illasinnade robotar som Pigsy måste besegra för att kunna fullfölja sin uppgift. Han skiljer sig dock väldigt mycket från originalspelets hjälte Monkey. Pigsy är varken särskilt stark eller smidig utan måste förlita sig på sin list, strid på avstånd och sina mekaniska prylar som han kan använda för att förvilla motståndarna. I Oddyssey to the West stod närstrid i centrum och det fanns ingen anledning att vara det minsta subtil. Pigsy har dock inte en chans i närstrid och måste därför smyga sig förbi många fiender och använda sitt gevär. Detta förändrar striderna markant och förändringen fungerar väldigt bra om man gillar den typen av spelstil. Det är kul att kunna uppleva Enslaveds värld från en helt annan vinkel. Upplägget är dock inte särskilt djupt. Det finns i princip bara ett enda vapen och fyra tekniska prylar man använder sig av, men mer kan man nog inte förvänta sig av en så pass liten expansion.

Mellan striderna navigerar man omkring i den ogästvänliga ödemarken i en mängd plattformssekvenser. Pigsy har en handske som kan skickas iväg och fästas i olika föremål för att därefter vira in sig själv med en kabel som är fest i hans arm. Plattformandet fungerar på samma sätt som i originalspelet. Det är väldigt linjärt och de punkter där man kan fästa sin handske är förutbestämda. Spelet hade definitivt mått bra av att snegla lite mer på spel såsom God of War och Assassin’s Creed för att få plattformssekvenserna att bli roliga och intressanta. Just nu känns det mest som att man följer en snitslad bana som varken är utmanande eller spännande.

Äventyret varar i ungefär tre timmar och kostar under en hundralapp. Om man verkligen gillade originalspelet kan det definitivt vara värt att spendera pengar på Pigsy’s Perfect 10. Pigsy är väldigt charmerande och hans annorlunda stridsteknik gör att det inte känns som att man bara får mer av samma vara. Mellansekvenserna är stiliserade i serietidningsstil och mästerligt gjorda med utmärkta röstskådespelare. Handlingen är simpel men effektiv och håller en intresserad ända till slutet.

Det Bra

  • Pigsy är väldigt charmig
  • Snygga mellansekvenser
  • Förändrat stridssystem

Det Dåliga

  • Tråkiga plattformssekvenser
7

Skriven av: Ola Lundin

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi