Epos GTW 270 Hybrid

Av i i Recensioner, 3 Mer

Epos GTW 270 Hybrid

Epos GTW 270 Hybrid är något så ovanligt som helt trådfria in ear-hörlurar speciellt avsedda för gaming.

Epos GTW 270 Hybrid är alltså snäckor som man placerar i öronen och som saknar sladd. Det finns en hel uppsjö av sådana hörlurar på marknaden men GTW 270 Hybrid särskiljer sig från merparten av sådana på framför allt ett sätt. De kan nämligen anslutas till ljudkällan på två sätt. Dels med vanlig Bluetooth 5.1, dels med en USB-C dongel (2,4 GHz, aptX).

Att ansluta via Bluetooth sker på standardsätt. Första gången hörlurarna ska anslutas till ljudenheten trycker man på en knapp på laddningsfodralet varpå man väljer Epos-enheten. Därefter sker uppkopplingen automatiskt.

Dongeln har en USB-C-kontakt och kan anslutas till alla enheter med USB-C eller, via en adapter, till gamla USB-A. Kopplingen mellan hörlurar och dongel sker automatiskt.

Varför en dongel? En fördel är att man kan ansluta till Nintendo Switch som saknar Bluetooth. Det är dock inte huvudanledningen till dongeln. Bluetooth har en viss latens, eller fördröjning, vilket gör att en hel del gamers föredrar headset med kabel. Dongeln har betydligt lägre latens vilket kan vara viktigt för den som kräver så få millisekunders fördröjning som möjligt.

Förutom Nintendo Switch passar dongeln till en mängd ljudkällor såsom datorn, PS4, PS5 samt Android-mobiler och surfplattor. Det finns dock en klar nackdel med dongeln. Mikrofonen fungerar inte. Det gör att multiplayerspel med chatt är uteslutna.

De flesta hörlurar av samma typ som GTW 270 Hybrid har en knapp per snäcka. GTW 270 Hybrid har bara en på vänster snäcka. Det gör att man fått minska på antalet funktioner. Volymkontrollen har fått stryka på foten vilket jag finner som en klar nackdel. Dessutom är jag inte speciellt förtjust i placeringen av knappen på sidan av snäckan.

GTW 270 Hybrid levereras med ett laddningsfodral som är lite i tyngsta laget. Batteritiden är bra. Den är på fem timmar plus ytterligare 15 timmar med fodralet. Fodralet laddas ned en USB-C-kabel. På fodralets framsida finns en knapp samt ledlampor för bland annat batteristatus.

Snäckorna sitter bekvämt i öronen och är lätta att få på rätt plats. De har en IPX5-klassning vilket innebär att de tål regn och svett men inte att sänkas ned i vatten.

Ljudkvaliteten är bra med varma toner. Mellanregistret är bra och ger tydligt tal och fotsteg. Hörlurarna passar även bra för musik. Basen är hyfsad, men inte i topp. Mellanregistret tydligt och nyanserat precis som diskanten.

Epos GTW 270 Hybrid är ett bra alternativ för den som vill ha helt trådlösa öronsnäckor med kort latens. Hörlurarna har ett bra ljud men saknar volymkontroll. Ett stort minus att om man vill använda micken tvingas man använda Bluetooth. En version av GTW 270 utan dongel är på gång.

Det Bra

  • Bra ljud
  • Bra batteritid
  • Dongeln ger kortare fördröjning
  • Trådlöst till Nintendo Switch

Det Dåliga

  • Ingen mikrofon med dongeln
  • Ingen volymkontroll
  • Placeringen av knappen på snäckan
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi