Google Nest Audio

Av i i Recensioner, 4 Mer

Google Nest Audio

Google Assistent hjälper dig i Googles smarta högtalare som sätter fokus på musik.

Google Nest-familjen växer. Nest Audio är en uppgradering av Google Home. Med denna högtalare riktar Google sig in på musiklyssnaren med bland annat betydligt bättre ljud än vad Home kunde erbjuda. Home kunde snarast ses som en enhet för röststyrning, något som givetvis finns kvar även i Nest Audio.

Designmässigt har Google tagit ett kliv framåt jämfört med Home. Nest Audio är inte cylinderformad utan rektangulär med snyggt avrundade hörn. Högtalaren är helt klädd i tyg. Utseendet är ganska neutralt och passar in i de flesta miljöer. Färgmässigt kan man önska sig mer. I Sverige får vi nöja oss med svart och grå medan det i andra länder finns betydligt färggladare varianter. Högtalaren är ganska kompakt (175 mm x 124 mm), men samtidigt betydligt större än Home.

Längst upp, på framsidan, finns tre osynliga touch-kontroller som reagerar på beröring. De två yttersta justerar volymen medan den mittersta pausar eller startar musiken. Kontrollerna fungerar bra och är lagom känsliga. På baksidan finns ett reglage för att stänga av mikrofonen.

 

Nest Audio är som sagt en högtalare för musik. De kan kopplas samman så att man får stereo eller så kan man placera högtalare i flera rum. Ljudmässigt är Nest Audio betydligt bättre än Home. Nest Audio erbjuder ett fylligt ljud som är detaljrikt. Mellanregistret är nyansrikt och diskanten distinkt. Basen imponerar dock inte. Det är dåligt med tryck helt enkelt. Att vrida upp ljudet till max är inte att rekommendera. Ljudet blir ganska högt, men dessvärre med en alltför stor distorsion.

Nest Audio är som vi skrivit röststyrd. Det visade sig att jag kunde styra högtalaren på ett näst intill klanderfritt sätt oavsett om jag ville lyssna på gamla 80-talslåtar eller höra ett skämt. Nest Audio kan kopplas ihop med många system som finns på marknaden, däribland Spotify, Philips Hue belysning, Ikeas belysning och många smarta hem.

Då Nest Audio har en hyfsat låg prislapp har den bra ljudkvalitet för pengarna. Det är enkelt att styra såväl musik som mängder av smarta hem-system.

Det Bra

  • Bra ljud för pengarna
  • Går att sammankoppla flera enheter
  • Neutral design
  • Bra röststyrning

Det Dåliga

  • Distorsion vid höga volymer
  • Basen kunde ha varit tyngre
  • Inga färgglada högtalare
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi