Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Av i i Recensioner, 2 Mer

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue är både ett avslut och en inledning i väntan på Kingdom Hearts 3. Ut med det gamla och introducera det nya, så kan man sammanfatta spelet.

Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue är en utgåva som samlar ihop de tidigare spelen i serien utgivna till Playstation. Spelet lever helt enkelt upp till namnet Final Chapter Prologue, då det lägger en bakgrund till det sista kapitlet. Spelet består av tre olika delar 0.2 Birth By Sleep – A Fragmentary Passage, Dream Drop Distance, and Back Cover. Spelet är utvecklat av Square Enix och utgett av Disney Interactive Studios. Det släpptes i januari 2017. Tyvärr tycker jag att Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue är lika rörigt som min inledning till denna recension.

Trots att jag har spelat Kingdom Hearts tidigare och är bekant med serien och dess utformning så fann jag spelet generellt sett rörigt. Jag kan enbart tänka mig hur en ny spelare i serien skulle uppleva spelet. Även om jag kan förstå tanken med att vilja ge spelarna något att spela innan nästa riktiga nya spel kommer så blir det dess svaghet med. Spelet bygger på att du som spelare ska veta något eller till och med mycket om spelvärlden och spelmekaniken. Trots att det finns tutorials och väldigt noggranna sådana så skiner detta ändå genom.

Med detta sagt så har jag ändå roligt när jag spelar precis, som jag har haft i tidigare utgåvor i serien. Jag menar, vad kan gå fel när man blandar Disney och Final Fantasy?

Det är väldigt givande med att få träffa Sora, Riku, Kalle och Långben. Och det är väldigt trevligt att få återvänd till Traverse Town. Det är nostalgi på hög nivå för mig och jag tror att många kommer att känna som mig.

Hur fungerar kontrollen då? Jag upplever generellt att den fungerar bra. Den har en bra balans mellan att vara enkel för nybörjare men samtidigt att vara mer exakt för den kunniga spelaren. Det var enbart vid ett moment i spelet som jag upplever att kontrollen inte fungerade och det är när man ska skjuta sig iväg som en kanonkula. Men jag vet inte om det handlade om själva funktionen och lite skit bakom handkontrollen.

Själva grafiken då? Jag har väldigt delade känslor här. Å ena sidan upplever jag en stor nostalgikänsla. Jag har alltid tyckt att serien är lite magisk. Disneymagin skiner igenom och på detta på bra sätt. Men samtidigt kände under hela genom spelningen att grafiken borde ha varit bättre. Jag saknade en känsla av 2017 i spelet. Jag vet att det delvis är en remake men jag tycker ändå att pricken över i:et saknas.

Min helhetsupplevelse trots allt positivt och jag har roligt och mysigt när spelar. Men samtidigt för att vara helt ärlig så får detta med främst att längta till Kingdom Hearts 3 ska komma. Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue blir nästan bara ljummet.

Vem borde köpa Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue? Jag anser att spelet är främst för den som tidigare har spelat Kingdom Hearts och vill stilla sin hunger inför Kingdom Hearts 3. Jag har dock lite svårare att rekommendera detta som ett första spel för den som vill börja spela serien. Då finns det bättre alternativ. Men bortsett från detta så är Kingdom Hearts HD 2.8: Final Chapter Prologue ett trevligt spel.

Det Bra

  • Nostalgikänslan
  • Karaktärerna

Det Dåliga

  • Rörigheten
  • Grafiken
6

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi