Lego The Incredibles

Av i i Recensioner, 7 Mer

Lego The Incredibles

Nu kan du spela igenom de båda The Incredible-filmerna tack vare att de danska plastbitarna återigen fått liv av TT Games.

I slutet av augusti släpps uppföljaren till filmen The Incredibles. Redan nu kan du få ett smakprov av filmens handling genom Lego-spelet The Incredibles. I detta spel får du dock inte bara en smakbit av The Incredibles 2 utan den första filmen finns också med som ett separat äventyr.

Vi har fått se många Lego-spel genom åren. Det ena mer likt det andra. Variationen har alltså inte varit speciellt hög. Därför hade jag blivit mycket förvånad om The Incredibles stått ut från mängden. Spelet liknar tidigare spel vilket gör att om du tröttnat på Lego-spel så att du nästan spyr behöver du faktiskt inte läsa vidare.

Familjen Incredible är inte som vilken familj som helst. Nej, de är superhjältar även om samhället inte alltid varit så tillåtande. Pappa Bob är Mr Incredible. Den starke som kan stoppa ett skenande tåg. Helen är mamman i familjen och hennes ”artistnamn” är Elastigirl, ett namn som säger precis vem hon är. Superelastisk. Hon kan bilda en studsmatta eller en fallskärm. Eller ta sig in i trånga utrymmen, rum efter rum. Bli tiotals meter lång bara för att till sist nå brytaren.

Familjen har tre barn. Violet kan göra sig osynlig. Praktiskt. Än mer praktiskt är att hon kan skapa en skyddsbubbla och rulla igenom exempelvis laserhinder. Lillebror heter Dash. Han är supersnabb. Kombinera honom med Violets bubbla eller Elastigirls flotte och dessa går undan.

Till sist har vi bebisen Jack-Jack. Det är spelets höjdpunkt. När man spelar med honom kan han anta tre former – vanlig blöjbebis, monster och eldklot. Det är verkligen kul de få gånger man får äran att ratta honom, fast gångerna är lätträknade. Det är synd med tanke på att dessa spelmoment känns som de fräschaste i hela spelet.

Precis som i alla andra Lego-spel kan du växla mellan minst två karaktärer åt gången. Om du har en spelsugen kompis så kan ni spela tillsammans. Det är enkelt att byta mellan figurerna och i vanlig ordning sparar inte TT Games på antalet figurer – totalt finns 113 karaktärer.

Varje karaktär har sina egna egenskaper och som du säkert räknat ut finns fler figurer än familjen Incredible. Bland annat får man spela med Frozone som fryser allt till is. En udda karaktär, som dock inte används i själva kampanjerna, är Doris från Hitta Nemo. Henne får du spela med i den stora staden där du kan utföra mängder av roliga uppdrag.

Det finns två kampanjer. (Eller tre beroende på hur man räknar, men den tredje får bli en överraskning.) Kampanjerna är bra med glad och väl berättade historier fyllda med humor som passar bättre till målgruppen än till mig som lagt barndomen bakom mig någon gång på stenåldern. Man blir glad över att spela och man behöver inte vara barn för att få glädje av Lego The Incredibles. Men, spelet är riktat till barn så räkna inte med något motstånd för dig som är vuxen.

Jag minns när jag spelade Lego Indiana Jones och andra spel för en massa år sedan. Då kunde man nästan fastna i spelet om man inte förstod vad man skulle göra. Glöm sådana problem i dagens moderna Lego-spel. Man får bra tips. Först kan du i princip inte missa vilken figur du ska använda vid de olika problemen. Tryck på triangel (PS4) när du står vid problemet och du byter automatiskt till rätt figur om det går. Om du går bet på något visas snart en liten animerad ruta nere till vänster som visar vad man ska göra. Bra? Dåligt? Bra tycker jag, det underlättar betydligt för de yngre barnen.

The Incredibles är i princip ett spel i mängden av Lego-spel, men inget dåligt utan ett riktigt bra sådant. Jag hade mycket nöje och när jag spelat klart stod det 7,5 timmar på klockan och 40 % avklarat spel. Då hade jag i princip krossat allt Lego allt som gått att krossa. Skippa det och du kan spela igenom Lego The Incredibles betydligt snabbare än så. Lägg till alla uppdrag i staden och du kan lägga till många timmars spelande. Slutligen mitt obligatoriska klagande på språket. Man har fortfarande inte bemödat sig med att översätta spelet till svenska.

Det Bra

  • Jack-Jack är roligast
  • Mycket att göra
  • Stor stad med mängder av uppdrag utöver kampanjerna
  • Bra med tips

Det Dåliga

  • Få tillfällen att spela som Jack-Jack
  • Engelska
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi