Lenovo Legion H500 Pro 7.1 Surround Sound Gaming Headset

Av i i Recensioner, 7 Mer

Lenovo Legion H500 Pro 7.1 Surround Sound Gaming Headset

Lenovo har ett surroundheadset kallat Legion H500 som passar till datorn. För konsol, mobil och andra källor är det stereo som gäller.

Legion H500 ansluts till datorn via USB. Det behövs ingen installation utan drivrutinerna installeras automatiskt. Det finns inget stöd för surroundljud hos konsoler utan här används den kortare ljudkabeln för standard 3,5 mm kontakt.

Det finns en ganska stor fjärrkontroll på USB-sladden med flera vettiga funktioner. På framsidan finns två stora knappar. Med den ena kan man aktivera surroundljudet (7.1) och med den andra en equalizer. EQ:n aktiveras i tre steg – basförstärkning, röstläge samt platt läge (extremt tråkigt). På ena sidan av fjärrkontrollen finns en ljudkontroll medan det på andra sidan finns en brytare för mikrofonen.

Förutom fjärkontroll är designen är identisk med Legion H300 som jag nyligen testat. Den är minimalistiskt, inte gamingaktigt. Snygg samtidigt som den är näst intill ful. Kåporna och fästet för kåporna är snygga medan bygeln över huvudet inte är snyggt. Det är en massa hål i bygeln som jag inte gillar. Hålen fyller dock ett syfte – de bidrar till headsetets låga vikt som i sin tur bidrar till att Legion H500 sitter mycket skönt. Headsetet går utan problem att använda under långa sessioner.

Kåporna är helt runda och ganska stora för att rymma de 50 mm stora elementen. Kåporna är ledade mot bygeln på ett bra sätt. Den snyggaste detaljen på headsetet är en konisk detalj på utsidan av bygeln där den ledar mot kåporna.

Ljudmässigt får Legion H500 fullt godkänt. Basen är ganska bra men lite kletig då den smittar över i mellanregistret. Diskanten är också lite klen. Med surround aktiverat höjer sig ljudet då surroundljudet är bra. Ljudbilden får en klart utökad volym. Men, precis som för andra surroundheadset är det fortfarande svårt att exakt höra varifrån ljud såsom fotsteg kommer ifrån.

Mikrofonen är fullt tillräcklig. Den är utdragbar ur vänster kåpa och kan vinklas rätt framför munnen. Ljudet är fullt okej.

Lenovo Legion H500 Pro 7.1 Surround Sound Gaming Headset passar bra till såväl musik som spel. Surroundljudet är riktigt bra men stereoljudet får fullt godkänt även det. Headsetet sitter mycket skönt på huvudet. Designmässigt liknar Legion H500 inte andra gamingheadset då det är minimalistiskt. Snygga kåpor men inte lika snygg bygel.

Det Bra

  • Enkel installation
  • Bra surroundljud
  • Stora högtalarelement
  • Bekvämt
  • Tillfredsställande ljud

Det Dåliga

  • Något smetig bas
  • Hålen i bygeln
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi