Magic: The Gathering

Av i i Recensioner, 2 Mer

Magic: The Gathering 2015 Core Set – Hit the Ground Running Intro Pack

Magic 2015 består bland annat av några introlekar. Hit the Ground Running är en av dem och Viktor har koll på om leken håller måttet.

Hit the Ground Running

Under sommaren har Magic 2015 (M15) dominerat den svenska Magic scenen. Flitigt med booster-drafting och den Pro Tour som spelades i början på augusti visar att M15 är en väldigt populär basutgåva. Det nya utseendet på korten och spelets förpackningar känns som en fräsch fläkt i Magic-världen och jag tycker personligen att det är roligt att se att Wizards är engagerade och dedikerade till att hålla Magic ajour med resten av spelvärlden.

Idag recenserar jag två av de Intro Decks som släpps från M15. Leken jag skriver om här heter Hit the Ground Running och den andra jag testat är Price of Glory. Intro Decks är ganska enkla lekar som är riktade till den mindre erfarne spelaren eller för den som vill ha en billig grundlek att bygga på. Ett intryck som jag fått med båda lekarna jag skriver om idag är att de ändå har en mer präglad lek-idé än tidigare Intro Decks har haft. Det här tycker jag är roligt eftersom det ger lekarna lite mer karaktär och uppmuntrar till att bygga vidare på dem i en mer specifik riktning än om det bara hade varit lite blandade kort.

Den andra leken jag skriver om idag heter Hit the Ground Running och dess leklista ser ut såhär:

3 Shaman of Spring
2 Coral Barrier
2 Frost Lynx
2 Invasive Species
2 Kapsho Kitefins
2 Reclamation Sage
2 Roaring Primadox
2 Runeclaw Bear
2 Satyr Wayfinder
1 Carnivorous Moss-Beast
1 Fugitive Wizard
1 Illusory Angel
1 Mercurial Pretender
1 Research Assistant
1 Stormtide Leviathan

2 Into the Void
1 Restock

2 Peel from Reality
1 Negate
1 Plummet
1 Turn to Frog

1 Encrust

1 Meteorite

13 Island
12 Forest

Hit the Ground Running har min absoluta favoritkombination bland färger, blå/grönt. Att spela blått och grönt tillsammans är ofta både kraftfullt och lurigt. Råstyrkan som grönt kan erbjuda lyfts till nya höjder med blåtts trixighet. Lekens tema är också det ganska roligt, varelser med starka Enters the Battlefield (ETB) effekter. Många av korten låter spelaren spela om varelserna efter att ha studsat dem till den egna handen. Även här känns dock temat i leken initialt svagt. Det finns gott om kort som tillåter att spela om ETB effekterna, men själva effekterna är ganska svaga och det finns inte riktigt något kort som får en att säga WOW! Leken skulle må bra av att spela kort som Living Totem och Satyr Grovedancer för pump eller Nessian Game Warden för att leta efter de starka varelserna. För den där WOW-effekten hade jag lagt in Hornet Queen. En av blåtts styrkor är kortövertag eller ”card-advantage”. Både Divination och Jace’s Ingenuity skulle passa utmärkt i leken för att kunna dra lite fler kort. Shaman of Spring gör dock sitt för att få extra kort även om den är väldigt dyr att spela om och om igen. Leken har överlag starka uncommons som Illusiory Angel, Reclamation Sage och Reclaim. Jag har dock väldigt svårt för Kapsho Kitefins som känns mer som ett kort för ”limited” än ”constructed”.

Låt oss titta på några kort ur leken:

Mercurial Pretender

Lekens foil-rare är en ganska svag version av kortet Clone. Fördelen med Mercurial Pretender är att den kan återvända till handen och därmed spelas igen. Dock är det en väldigt dyr vana och jag fann väldigt sällan användning för detta. Kortets stora nackdel är att den enbart kopierar dina egna varelser, vilket gör den avsevärt sämre än Clone. Att kortet dessutom är dyrare känns nästan som ett slag i ansiktet. Jag hade gärna spelat Mercurial Pretender ifall den antingen var billigare (1UU kanske) eller ifall förmågan var billigare (U eller 1U).

Stormtide Leviathan

Det här är lekens bjässe och även fast den är väldigt dyr så är det verkligen en stark avslutare. När den här landar så kan den lätt låsa ner hela brädet för motståndaren och avsluta matchen på ett par rundor. Jag är i regel skeptisk mot kort som kostar 5UUU, men Stormtide Leviathan är verkligen en stark avslutare. Jag gillar den, nog sagt!

Roaring Primadox

Det här härliga uncommon-kortet är en av motorerna i leken. Upprepad studs till handen gör att leken kan fortsätta köra sina trick runda efter runda. Man måste dock vara försiktig och spela den vid rätt tillfälle. Eftersom du måste studsa någonting kan det lätt bli så att du låser mana i att kasta en varelse om och om igen. Primadox fungerar bäst med billiga varelser som Satyr Wayfinder eller Omenspeaker som har en liten ETB-effekt.

Meteorite

En klassisk, men dyr, manasten som hjälper dig att få ut lekens dyraste kort snabbare. Det som gör Meteorite till ett av mina favoritkort i M15 är att varje gång jag spelar den så gör jag meteor ljudet ”weeeeeooooooooomph!!!” när jag lyfter kortet över bordet och låter den landa på motståndarens varelse och göra 2 skada. Fånigt, kanske. Roligt, definitivt.

Snyggaste Illustrationen

Illusiory Angel

Fulaste Illustrationen

Carnivorous Moss-Beast

Tre roliga kort

Meteorite
Turn to Frog
Stormtide Leviathan

Det Bra

  • Blå/Grönt
  • Bra uncommons
  • Tydligt tema

Det Dåliga

  • Var är Hornet Queen?
  • Dåligt kortdrag
  • Svagt foil-rare
8

Skriven av: Viktor Larsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi