Mahjong Deluxe

Av i i Recensioner, 3 Mer

Mahjong Deluxe

Mahjong patiens, det klassiska kinesiska pusselspelet, tolkas nu av EnsenaSoft.

Patiensformen av Mahjong (hädanefter kallat Mahjong) är ett populärt pusselspel för en person. I Mahjong Deluxe finns hela 504 olika varianter av spelplanen, eller banor på spelspråk. Varje bana kan spelas om och eftersom brickorna läggs ut helt slumpmässigt blir den totala variationen nästan oändlig.

Mahjong kan i Mahjong Deluxe spelas antingen med traditionella, kinesiska brickor eller sådana med motiv från bondgården. De med kinesiska tecken blir automatiskt lite svårare i början eftersom de just har kinesiska tecken.

I Mahjong läggs brickorna ut i olika mönster på spelplanen. Det gäller det att para ihop likadana brickor och ta bort dessa från spelplanen. Det går inte att ta bort sådana som täcks av annan bricka eller som angränsar till brickor på såväl höger som vänster sida. När det inte går att para ihop fler brickor slumpas kvarvarande brickor åter ut på spelplanen. Det går även att få fusk om man inte hittar fler par.

När man klarat en bana betygssätts man efter hur snabbt man klarat banan. Här tycker jag att utvecklarna varit lite väl hårda. Det är svårt att få fler än en stjärna.

Grafikmässigt finns inte mycket att säga om Mahjong Deluxe. Det är fin och enkel grafik. Det finns totalt 12 fina bakgrunder men i ärlighetens namn tittade jag inte mycket på dem. Det är ju trots allt brickorna man koncentrerar sig på. Musiken är lugn och avslappande och ljudeffekterna bra.

Mahjong Deluxe finns sedan tidigare till Android och iOS. PC-versionen har fått fler banor och är ett bra Mahjong-spel. Det är avkopplande pusslande.

Det Bra

  • Många variationer av spelplanen
  • Mysig musik

Det Dåliga

  • Svårt att få flera stjärnor
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi