Mario Tennis: Ultra Smash

Av i i Recensioner, 3 Mer

Mario Tennis: Ultra Smash

Partyspel kan skapa många roliga stunder och glada minnen. Tennisspel kan fungera som partyspel likaväl som en simulator. Hur funkar Mario Tennis: Ultra Smash?

Mario Tennis: Ultra Smash är det senaste spelet i Mario Tennis-serien. Spelet är exklusivt till Nintendos konsol Wii U. Det första spelet i serien släpptes 1995. Serien innehåller följande spel:

• Mario’s Tennis – Virtual Boy (1995)
• Mario Tennis – Nintendo 64 (2000)
• Mario Power Tennis – Nintendo GameCube (2004)
• Mario Tennis: Power Tour – Game Boy Advance (2005)
• Mario Tennis Open – Nintendo 3DS (2012)

Många av oss har fina och kanske till och med lite våldsamma minnen från tennismatcher som spelas med familj och vänner i de tidigare generationernas spel. Mario Tennis: Ultra Smash lever inte riktigt upp till detta utan räknas snarare till de där halvbra spelen som inte riktigt klarar av att skapa ett bestående minne.

Både jag och min sambo hade sett fram emot Mario Tennis: Ultra Smash. Vi uppskattar generellt de partyspel som Nintendo står bakom. Serien som helhet har med varit en positiv upplevelse för oss, men Mario Tennis: Ultra Smash gör oss tyvärr lite besvikna. Först och främst så ger spelet ingen introduktion överhuvudtaget. Man får ingen förklarning till vilka knappar och vilka spakar som används. Jag personligen hade önskat att man kunde introducerats till spelet genom att man fått köra ett par träningsmatcher. De flesta spelare kommer troligen inte att ha några större problem att förstå kontrollerna men jag saknar den mjuklandningen som övningsmatcher ger. Jag tror att detta är extra viktigt med tanke på vilken målgrupp och vilket sammanhang spelet har.

I övrigt uppskattar jag menyerna och utseendet på spelet. Menysystemet känns logiskt och indelningarna känns anpassade efter syftet. De olika spellägena utgår från de olika matchtyperna. Om man vill spela traditionella matcher eller om man är mer fokuserad på utmaningar. Spellägena är Mega Battle, Standard, Basic, Mega Ball Rally och Challenges. Därtill kommer ett Amiibo-läge. Mega Battle tillåter en att växa och bli enorm. Standard tar bort denna funktion och Basic skalar bort allt onödigt. Mega Ball Rally i sin tur handlar om att man inte ska låta bollen nudda marken och en ökande fart.

Som partyspel lyckas spelet relativt väl. Det är underhållande och man får en del skratt. Men spelet saknar lite grädden på moset. Det blir aldrig riktigt några höjdarögonblick där man antingen vill slänga ut spelet genom fönstret eller på sin motspelare. Eller sådana där man ställer sig upp och dansar en krigsdans för att fira sin seger.

Som sammanfattning kan man säga att Mario Tennis: Ultra Smash är ett okej spel. Det är inget dåligt spel och det är inget ”Game of the year”. Gillar man spela tennisspel och ett kompisgäng som gillar liknade spel så kommer man att ha det roligt. Men med handen på hjärtat så finns det bättre spel både i serien och generellt i genren.

Det Bra

  • Ett kärt återseende
  • Enkelt även för den ovana
  • Partyspel för vuxna och barn

Det Dåliga

  • En tydligare introduktion behövs
  • Grädden på moset saknas
5

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi