Mortal Kombat XL

Av i i Recensioner, 4 Mer

Mortal Kombat XL

Svett blod och åter mer blod är precis vad som förväntas utav ett Mortal Kombat-spel och det är precis vad som erbjuds i denna utökade version av Mortal Kombat X.

Storyn i Mortal Kombat XL är en grundpelare som alla fightingspel borde efterlikna. Detta på grund av sitt upplägg som NetherRealm Studios innoverade i det nionde spelet i serien. Dock är ju storyn lite väl klyschig och innehåller en del att önska, samt att den kanske är lite väl kort för många. Jag klarade av den på runt fyra timmar. Men trots sina fel så är den bättre än resterande fightingspel på marknaden. Mortal Kombat XL har även en bra inlärningskurva som fungerar som en bra inlärningsdel även om spelet i sig har en välgjord tutorial vid sidan av. Slutbossen kan köra med lite fega attacker vilket är alltför vanligt i fightingspel.

Det är fyra av de nya karaktärerna som jag gillar starkt framför de andra, bland annat Alien på grund av sin räckvidd och snabbheten som passar min spelstil mer. De andra är Predator, Jason och Leatherface. Av karaktärerna från tidigare Mortal Kombat-titlar så är det än så länge bara Bo Eai Cho och trion av robotarna Cyrax, Sektor och Smokes som jag känner att jag kommer fortsätta att spela med.

Sen ska man även komma ihåg att alla de åtta nya karaktärerna har tre variationer utav fightingstilar vilket innebär 24 nya valmöjligheter från den tidigare imponerande summan av 72 stilar så det finns garanterat något för alla.

Det jag alltid uppskattat med Mortal Kombat-serien är hur lätt det är för vem som helst att hoppa in i och ha kul. Helt enkelt ett perfekt spel för att bjuda över vänner som normalt sett håller sig borta från denna genre då den börjat inrikta sig kanske lite för mycket till hardcorespelarna. Även om Mortal Kombat XL bara är en nyutgåva av Mortal Kombat X med alla DLC inkluderade (skins packs och karaktärerna) så är det fortfarande ett utav de bättre fightingspelen på marknaden. Detta tack vare sitt djup och mängden av innehåll, samt upplägget med sitt storyberättande som spöar alla andra i genren med hästlängder som verkar gå åt andra hållet när det kommer till innehåll.

Hur är multiplayern då? Är det fortfarande problem med nätkodningen? Ja på den fronten har jag inte direkt haft turen med mig att få en motståndare med tillräckligt bra ping då allt antingen laggar fram eller så är fördröjningen så pass extremt att det blir omöjligt att spela. Så om du endast är ute efter onlinedelen kan jag omöjligen rekommendera detta spel. Hittills har jag lyckats få en av kanske 15 matcher som har varit spelbar vilket säger en del.

Så hur lyder min rekommendation efter litervis utav blod har spillts? Väl värt ett köp ifall man gillar fightinggenren. Spelet erbjuder mycket mer för pengarna än sina rivaler. Har du däremot redan Mortal Kombat X sedan tidigare får du avgöra om den inkluderade DLC:n med åtta nya karaktärer och skin packs är värt dina pengar.

Det Bra

  • Åtta nya karaktärer
  • Krypt
  • Utbudet av valmöjligheter
  • Alien, Predator, Jason och Leatherface
  • Ett story koncept som andra fighting spel borde kopiera rakt av

Det Dåliga

  • Slutbossen
  • Fortfarande problem med onlinedelen
  • Kort story
  • Ingen bakgrundshistoria till många av de nya karaktärerna i serien
8

Skriven av: Toni Thörnqvist

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi