New Style Boutique 3: Styling Star

Av i i Recensioner, 3 Mer

New Style Boutique 3: Styling Star

Har du alltid drömt av att äga en klädbutik och styla människor – kvinnor som män? Nu har du din chans.

I det senaste Style Boutique introduceras du till din farbror Tim som är sugen på att se världen och därför vill överlämna sin butik till dig. Där har du grundpelaren för berättelsen. Denna gång går det ut på att få in kunder som vill bli kändisar och det är din uppgift att få dem att lysa med sin närvaro.

Spelet erbjuder i sin helhet inte mycket till story utan det är mer eller mindre att man erbjuds lite karaktärsutveckling för dina kunders personligheter. Ganska väntat så har det ingen påverkan på dig som spelare utan det slutar med att man klickar sig förbi det mesta då det är en rätt ointressant del utav Style Boutique. Storyn är väldigt ytlig och är till för att man ska få tillgång till nya kläder, accessoarer samt appar.  Allt handlar i grund och botten om yta, stilar och image samt typiskt japanskt mode.

Till en början har du inte mycket till val om man jämför med de tidigare titlarna i serien. Man börjar med en butik med knappt några kläder eller tillgångar. Man får kämpa lite i början för att få in kunder och köpa in rätt kläder för en varierad kundkrets. Detta istället för att nischa in sig på en stil vilket lätt kan göra att man får en mindre kundkrets. Därför är variation en av dem viktigaste aspekterna att satsa på. Efterhand låser man upp fler klädstilar, märken, appar och andra spelmoment som exempelvis att Ethan, som äger en Agentur, kan höra av sig med uppdrag från specifika kändisar som behöver stylas till en fotografering eller ett liveframträdande. Det ger dig en större summa pengar. Dessa uppdrag fungerar lite som höjdpunkterna i spelet då det är där du får mer innehåll till spelets annars ganska tunna berättelse. Men trots mina klagomål på berättelsen så är den mer intressantare än tidigare titlar och karaktärerna känns lite mer personliga än innan.

I de tidigare spelen i serien så har tid alltid fungerat som att det rullar på i realtid vilket fått spelen att kännas lite sega. Däremot har Style Boutique 3 inte längre realtid, utan dagen går ganska fort förbi när du utför diverse aktiviteter eller om du själv väljer att gå och sova i din egen designade lägenhet. Det gör att man nu hinner med mer och inte tröttnar lika lätt när man bokstavligen inte behöver vänta 24 timmar för att det ska bli en ny dag i spelet. I min åsikt är det en av de bättre förbättringarna som gjorts även om tiden nu istället ibland kan kännas lite för kort. Det finns en liten nackdel med detta. Ett exempel – låt oss säga att du vill besöka mer än ett av många områden i staden under samma dag så kan du garantera att tiden går fort förbi.

Kartan du nu har tillgång till visar inte längre små hubbområden, vilket är en förbättring från de tidigare titlarna då det blir smidigare och snabbare att röra sig mellan de olika zonerna. Men de har nu istället blivit lite poänglösa, då det inte finns någon som helst anledning att besöka dem ifall du nu inte fått ett uppdrag att möta upp någon specifik person någon av zonerna. De flesta av dessa zoner är bokstavligen helt innehållslösa, vilket känns som lathet från utvecklarnas sida att inte utnyttja dessa helt och hållet som tidigare i New Style Boutique 2 där man erbjöds att leta färger genom att fota i de olika ställena och prata med människor för att få diverse information. Det försökte åtminstone skapade en illusion av en stad som kändes mer levande. Även om det är en liten sak så är det i alla fall en form av utfyllnad istället för flertal områden som är utan innehåll helt och hållet.

Även grafiken har fått sig ett litet upplyft. Den är inte längre lika pixlig och utvecklarna har även beslutat för att ta bort 3D-effekten helt och håller ur spelet. Det varierar från person till person vad man tycker om 3D, så antingen kommer man att sakna det eller inte bry sig nämnvärt. Det är inget som i slutändan påverkar några spelmekaniker. Men du har lite förbättrade skuggor, ljus och texturer. New Style Boutique 2 var det första spel att erbjuda Amiibostöd i denna serie. New Style Boutique 3: Styling Star har också stöd för Nintendos populära Amiibofigurer, men det är en sämre implementering av dessa denna gång då man bara får dekaler och basplagg till att designa egna kläder istället för färdiga unika klädesplagg och accessoarer. Sedan kan jag även nämna att jag testade runt 25 stycken olika Amiibos varav jag låste upp tre dekaler och två t-shirts. Så jag var inte direkt imponerad av utbudet man fick.

New Style Boutique 3 har heller har inget röstskådespeleri utan baserar fortfarande sin dialog på textrutor, vilket ibland kan bli tröttsamt efter en längre stund spelande. Det blir nämligen en hel del text man kan tycka är relativt oviktig, men som tur är finns det en snabbspolningsknapp för att skippa länge konversationer.

Som jag tidigare nämnde så kan man skapa egna kläder. Även om det är en väldigt simpel funktion så erbjuds man valmöjligheten. Sedan kan man även ladda upp dem online så att andra spelare kan ta del utav dessa eller om du vill ladda ner någon annans design.

New Style Boutique 3: Styling Star är inte ett jätte stort hopp från tidigare titlar, men är trots det ändå en förbättring på många vis; såsom helt nya kategorier inom accessoarer, att man nu kan få tillgång till vad en kund gillar innan man hjälper dem och att kunna köpa in kläder kunden vill ha medan de väntar i butiken.

En nyhet för Style Boutique-serien är införandet av stylistpoäng vilket gör att man går upp i rank. Det innebär att du får tillgång till nya produkter och aktiviteter, men jag kan garantera att du behöver lägga ner flertalet timmar på att låsa upp allt spelet har att erbjuda dig. Exempelvis låser man upp styling av män väldigt långt in i spelet, vilket gör att det lätt hamnar i bakgrunden efter så många timmar spelande. Jag hade föredragit att man haft tillgång till detta från början. Men i slutändan är New Style Boutique 3: Styling Star ett bra spel, men lite av sin föregångares misstag finns fortfarande kvar. Det påverkar dock inte spelets helhet. Gillar man mode och de tidigare titlarna så är det nog garanterat att man även gillar detta spel.

Det Bra

  • Grafiken
  • Nya kategorierna
  • Att kunna styla män
  • Det kreativa

Det Dåliga

  • Livlös stad
  • Dålig Amiibosupport
  • Ytlig story
  • Kan lätt bli repetitivt
7

Skriven av: Toni Thörnqvist

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi