NHL 07

Av i i Recensioner, 2 Mer

NHL 07

Det är dags för ännu en upplaga av den redan urmjölkade spelserien NHL, från Electronic Arts.

För mer än 10 år sedan kom det första NHL-spelet från Electronic Arts och det har sedan dess förfinats om och om igen, med alla sikten inställda på perfektion. Nu på senare år har NHL-spelen inte utvecklats i samma takt som de än gång i tiden gjorde. Det sägs att den största skillnaden mellan åren nu är grafiken, vilket många inte anser som anledning nog att årligen punga ut runt 699 spänn på nya NHL-spel.

I år har det dock kommit en ganska skön nyhet även kallad ”skill stick”. Som namnet antyder är detta är detta ett förnyat skottsystem som tillåter skottillfällena att bli något mer kontrollerade och självaste skotten något mer kontrollerade. Du fintar motståndarna med den högra styrspaken genom att dra den åt höger och vänster för att sedan bestämma själv vilket skott du skall skjuta beroende på hur man trycker.

Detta nya system gör att spelaren blir mer insatt i själva puckfintarjobbet som man tidigare inte direkt haft någon större inverkan på. Det som EA Sports nu har gjort är givetvis ingen gigantisk förnyelse som gör spelet värt att köpa om man har versionen NHL 06. Detta system är snarare en början på den stora förnyelsen av NHL-serien vi alla väntar på, som för övrigt kanske aldrig kommer. Jag menar – hur långt kan man ta ett sportspel egentligen? Det är dock upp till EA Sports att avgöra och för att sälja spelet krävs den där förnyelsen för varje år som ibland kan vara på gränsen till löjlig.

Hursomhelst – NHL-spelen har i grunden alltid varit de samma. Men i år känns det som att EA Sports kunde ha presenterat lite fler nyheter i spelet och verkligen visat att de är på väg att förändra spelserien. Vad beträffar Xbox 360-versionen känns den väldigt nedbantad. Först och främst finns det bara ett fåtal spellägen i menyerna, så som en världscup och NHL-ligan. Det finns ingen elitserie med, men det gör det inte i de andra konsolversionerna heller.

NHL 07 är fortfarande ett bra hockeyspel som har det mesta om man söker ett relativt realistiskt hockeyspel. Om du spelat förra årets version kan jag dock inte rekommendera ett köp. Det går nästan lika bra att köra 06-versionen om du har den hemma.

Det Bra

  • Snyggt
  • Skön kontroll

Det Dåliga

  • Alldeles för få nyheter
  • Vart är elitserien?
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...