North

Av i i Recensioner, 2 Mer

North

Vissa spel är långa, andra korta. North tillhör det senare. Att söka asyl i ett egendomligt land visar sig ske på ett något annorlunda sätt.

Utvecklarna av North, Outlands, hymlar inte med att spelet är kort. Flyter det bra för dig så klarar du kanske spelet på 20 min. För mig tog det dock nästan dubbla tiden. Du har hamnat i en mycket konstig, futuristisk stad där du ska söka asyl. Invånarna är märkliga varelser och det är inte helt lätt att förstå vad man ska göra. Bäst att gå på upptäcktsfärd och se vad som finns. Till en början får man inte någon som helst vägledning, men det finns faktiskt möjlighet att få lite av ett ”facit”, eller snarare en liten guide, över vad som behöver göras. Hur får du det? Det får du lista ut själv, lite utmaning måste du också få. Spelets syfte är just att upptäcka och luska ut vad som ska göras härnäst.

Grafiken är lite udda. Här blandas dystra, gråskaliga miljöer med färgrika. Trots om den är enkel blir allt ganska stämningsfullt. Men, i ärlighetens namn så hade jag nog tröttnat ganska fort på grafiken om spelet varit längre. Tur att det är kort.

En detalj som Outlands gärna framhäver hos North är soundtracket. Åtta låtar i syntpop- eller new agestil. Lite likt en blandning av Vangelis och Jean-Michel Jarre. Eller om man vill ta en svensk referens liknar soundtracket till viss del Mikael Nordfors musik. Riktigt bra enligt mig som gillar samtliga dessa tre artister.

North är inte bara kort utan även billigt. Du kan köpa det på Steam eller direkt från Outlands hemsida. I det senare fallet betalar du vad du tycker spelet är värt.

Som helhet är North en udda spelupplevelse. Det är ett surrealistiskt spel om att vara flykting i ett land fyllt av misstänksamhet. Det är en frisk fläkt som är värt att spelas igenom.

Det Bra

  • Surrealistisk stämning
  • Soundtracket
  • Upptäckarvänligt

Det Dåliga

  • Lite väl kort
  • Jag gillar inte grafiken helt och hållet
6

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi