One For All HP 1030 Wireless TV Headphones

Av i i Recensioner, 4 Mer

Trådlösa hörlurar kan rädda varje förhållande där parterna lägger sig vid olika tidpunkter. Detta oavsett om det gäller tv eller spelande.Trådlösa hörlurar kan rädda varje förhållande där parterna lägger sig vid olika tidpunkter. Detta oavsett om det gäller tv eller spelande.

One For All är ett företag som specialiserat sig på tillbehör till audio- och tv-apparater. I sortimentet finns bland annat fjärrkontroller, väggfästen, antenner och hörlurar. One For All HP 1030 är deras senaste tillskott bland hörlurar. Hörlurarna är trådlösa och levereras med ett laddningsställ för att enkelt kunna ladda dem. Om du vill spara pengar och istället ladda batterierna manuellt finns modellen HP 1020. Det är samma hörlurar men utan laddningsstället.

Hörlurarna ska enkelt kunna laddas genom att sätta dem i laddningsstället. Låter bra, men i praktiken fungerar det mycket dåligt. Det är svårt att få hörlurarna att stå i laddningsstället så att kontakterna kommer i kontakt med varandra. Lyckas man så är det inte säkert att hörlurarna laddas speciellt länge eftersom de lätt glider ur läge igen.

Laddningsstället fungerar även som sändare av ljudet till hörlurarna. Man kopplar teven, konsolen eller vad man vill lyssna på via antingen en 3,5 mm standard audiokontakt eller via tevens RCA-utgångar. Därefter paras hörlurarna via en enkel knapptryckning till en av ställets tre kanaler. Processen gick snabbt och var enkelt och det går att koppla ihop mer än en hörlur till stället.

Hörlurarna sitter tyvärr inte helt skönt. De känns för det första enkla och plastiga och sen är passformen inte den bästa. På kåporna finns fyra knappar – power, parning och volymkontroller. Det är lite olyckligt att volymkontrollen sitter precis intill parningsknappen. Jag har vid några tillfällen råkat trycka på fel knapp av misstag.

One For All HP 1030 är ett par ganska billiga hörlurar. Det avspeglas i ljudkvaliteten. Ljudet skall vara kristallklart enligt One For All, men det stämmer inte helt. När det är tyst i teven eller volymen är mycket låg hörs ett svagt brusande ljud vilket är irriterande. Dessutom är ljudkvaliteten inte den bästa. Men, med tanke på prislappen så får man det ljud som förväntas av så billiga hörlurar. Signalstyrkan är dock bra. Jag kunde gå runt i lägenheten utan att ljudet bröts.

Det är mycket skönt att slippa sladden, men laddningsstället till One For All HP 1030 är som sagt under all kritik. Dessutom är ljudkvaliteten inte speciellt bra. Det gör att jag inte kan rekommendera HP 1030.

Det Bra

  • Praktiskt med trådlösa hörlurar
  • Bra räckvidd

Det Dåliga

  • Dåligt laddningsställ
  • Ljudkvaliteten
  • Volymkontrollen sitter intill parningsknappen
4

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi