Philips Hue Tap Dial Switch

Av i i Recensioner, 2 Mer

Philips Hue Tap Dial Switch

Tycker du som jag? Att det är bökigt att ta fram Hue-appen i mobilen för att tända en lampa.

Lösningen kan vara Tap Dial Switch som fungerar likt gammeldags strömbrytare på väggen. Tap Dial Switch är en rund, vit eller svart dosa, som kan placeras i en hållare klistrad på väggen. Designen är enkel, men snygg. Tack vare ett magnetfäste kan Tap Dial Switch även användas löst och kan därmed flyttas runt vilket är mycket praktiskt.

Installationen av Tap Dial Switch är inte speciellt svår. Den görs från Hue-appen. Lägg till enheten via appen och håll sedan den första knappen intryck tills en led-lampa lyser. Väl installerad är det dags att tilldela knappar och ratt rätt funktioner.

Det finns fyra knappar och en ratt. Det är mycket flexibelt att använda olika lampor eller lampuppsättningar på de fyra knapparna. Det går exempelvis att programmera in en eller flera lampor, eller olika rum på varje knapp. Allt beroende på hur du sedan tidigare grupperat dina lampor. Varje knapp ska också förses med en scen.

Exempelvis skapade jag följande knappfunktioner:

  • Alla lampor i vardagsrummet blev svagt lila när jag tryckte på första knappen.
  • Tryckte jag på knapp två blev lamporna vita och betydligt starkare.
  • Den tredje knappen gick enbart till belysningen vid soffan och gav en snygg färgskiftning.

Tyvärr kan man inte direkt tilldela en lampa en viss färg utan allt måste ske via scener du programmerat sedan tidigare.

I standardläget släcks en lampa om en knapp trycks in under tre sekunder. Ratten, eller skall jag kalla den ring? används för att dimma lampor.

Det finns ytterligare ett sätt att använda knapparna på Tap Dial Switch. Varje knapp kan tilldelas fem scener som man sedan stegar igenom med tryck på knappen. Det är ingen funktion som passar mig, men jag kan se nyttan. Exempelvis kan man tända fler och fler lampor för varje knapptryckning.

Philips Hue Tap Dial Switch är en mycket praktisk strömbrytare för den som vill ha ett alternativt, och ofta mindre bökigt, sätt att styra lampor. Den fungerar som fyra dimmers i ett rum vilket gör att den fungerar utmärkt för den som har en lite mer avancerad uppsättning lampor. Tyvärr är Tap Dial Switch i dyraste laget.

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

  • Enkel, men snygg design
  • Kan användas löst eller i fäste väggen
  • Avancerad kontroll av lamporna
  • Bra dimmerfunktion

Det Dåliga

  • Dyr
  • Allt går via scener. Kan inte skapa färguppsättning direkt vid programmering
8

Skriven av: Mats Ernofsson