PingPong Kings VR

Av i i Förhandstitt, 3 Mer

PingPong Kings VR (Steam early access)

Pingis passar utmärkt som sport till Virtual Reality. Ta med dig pingisbordet hem och besegra fem datoriserade motståndare.

PingPong Kings VR är ett spel i early access på Steam. Det innebär att spelet inte är färdigutvecklat utan att det kan tillkomma eller försvinna funktioner i framtiden. Det är ett sätt för utvecklarna, Appnori, att få användarna att ge synpunkter på hur spelet ska utvecklas. PingPong Kings VR beräknas vara i early access ungefär tre månader från 15/3 2018. Eftersom spelet är i early access skriver jag inte en fullödig recension utan en förhandstitt.

Jag anser att pingis är en ypperlig sport för virtual reality precis som tennis. I den version av PingPong Kings VR som är aktuell gäller det att besegra fem datoriserade pingisspelare. Alla med ökande svårighetsgrad. Det finns alltså ingen multiplayer och inga turneringar, men det planeras i det färdiga spelet.

Jag anser mig själv som ganska dålig i pingis, men genom att stå och nöta mot de första spelarna kunde jag vänta tills de gjorde ett misstag. Det fungerade bra för de tre första spelarna. Det kändes inte som om svårighetsgraden ökade nämnvärt mellan dem. Det blev jobbigare med den fjärde som var betydligt svårare. Den femte har jag inte besegrat trots några matcher.

Pingiskänslan är bra. Bollen spelas iväg på det sätt jag förväntat mig, fast visst är PingPong Kings VR ganska förlåtande. Det är faktiskt lättare att spela detta VR-spel än att spela pingis på riktigt. Det går även att skruva bollen genom att vinkla racketen (kontrollen) som man gör i verkligheten.

Motståndarna är riktigt stela. Fysikmotorn är verkligen underutvecklad.  Man har än så länge varit sparsam med animationer och ljudeffekter. Det lustiga är att det inte tycks vara motståndarens racket som bestämmer om denne träffar bollen. Hen kan slå i tomma luften och ändå träffa bollen. Datormotståndaren tycks i nuläget ha obegränsad räckvidd. Vi får hoppas att det fixas till den slutliga versionen av spelet.

Vad tycker jag då om PingPong Kings VR? Jo, trots alla dagens brister är det jättekul. Och svettigt. Spelet känns sådär lagom svårt för en dålig spelare som mig. Jag tror dock att du blir besviken om du är duktig på pingis. Vad vill jag då se i det färdiga spelet?

 • Multiplayer
 • Turneringar
 • Förbättrad fysikmotor
 • Jämnare ökning i svårighetsgrad mellan spelarna
 • Steam challenge
 • Motståndarens racket måste träffa bollen för att denne ska returnera bollen
 •  

   
  Spel som ingår i Kings VR-serien

  Manny Pacquiao’s Boxing Kings VR, Baseball Kings VR, PingPong Kings VR, Squash Kings VR, Tennis Kings VR, Badminton Kings VR, Archery Kings VR

  Läs vad vi skrivit om andra spel i serien

  Badminton Kings VR (förhandstitt)
  PingPong Kings VR (förhandstitt)
  Squash Kings VR (förhandstitt)

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi