Playstation Media Remote For PS5

Av i i Recensioner, 2 Mer

Playstation Media Remote For PS5

Trött på att använda handkontrollen till att styra dina mediaenheter på Playstation 5?

Jag tror att många med mig inte tycker det är speciellt kul att använda handkontrollen till att spela en Blu-ray eller streama film eller musik. Det är bökigt i jämförelse med exempelvis fjärrkontrollen till Blu-rayspelaren. Jag har definitivt svårt att komma ihåg knapparnas funktioner. En lösning är en separat fjärrkontroll.

Playstation Media Remote är speciellt avsedd för Playstation 5 och fungerar precis som en vanlig fjärrkontroll. Den är lätt att installera. Eventuellt behöver man uppdatera systemprogramvaran men det slapp jag. Att para ihop fjärrkontrollen med konsolen är även det enkelt. Man går in i konsolens menysystem till alternativet fjärrkontroll och därefter blir man uppmanad att trycka på två knappar på fjärren. Efter det fungerar fjärrkontrollen smärtfritt.

Playstations fjärrkontroll är inte speciellt stor och ligger bra i handen. Knapparna har lagom motstånd. Det finns fyra navigeringsknappar som bildar ett kors. Dessa knappar är ganska små och streckliknande. De kunde ha gjorts betydligt bättre. Okej-knappen som sitter i mitten är emellertid bra. Navigeringsknapparna är dock upphöjda vilket gör dem lätta att hitta.

Det är lätt att navigera genom PS5:ans olika menyer med fjärrkontrollen då den i mångt och mycket fungerar precis som handkontrollen, spel givetvis undantaget. Det går även att stänga av konsolen och justera tevens volym. Det finns fyra dedikerade mediaknappar. Det är Disney Plus, Netflix, Spotify och Youtube. Det är ett snabbt sätt att starta dessa appar på och fjärrkontrollen fungerar sedan smärtfritt i apparna.

Använder du din PS5:a som mediaspelare? Då är Playstation Media Remote en mycket bra investering. Den är i detta syfte ljusår bättre att handkontrollen.

 

Det Bra

  • Mycket bättre än handkontroller för att styra mediasystemet
  • Snygg
  • Lätt att använda
  • Fyra dedikerade mediaknappar

Det Dåliga

  • Styrkorset (navigeringsknapparna) kunde ha varit bättre
9

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...