Pokémon: Let’s Go Pikachu / Eevee

Av i i Recensioner, 2 Mer

Pokémon: Let’s Go Pikachu / Eevee

I nya Pokémon Let’s Go fångar du Pokémon som aldrig förr. Använd Pikachu eller Eevee som din ständige följeslagare.

I vanlig ordning finns nya Pokémonspelet i två versioner, en med Pikachu och en med Eevee som följeslagare till dig som Pokémontränare. Som vanligt gäller det att samla så många Pokémon som möjligt och besegra andra Pokémontränare. Detta samtidigt som man utforskar en värld hämtad från det allra första Pokémonspelet.

Förutom att vara baserat på premiärspelet i Pokémonserien finns element från mobilspelet Pokémon Go i nya Let’s Go. Bland annat kan man överföra Pokémon som man fångat i Go till Let’s Go, fast inte tvärtom. Det är säkert en välkommen nyhet för alla som springer runt på gator och torg och fångar Pokémon i det verkliga livet. Samtidigt är det ett sätt för Nintendo att försöka blåsa nytt liv i det en gång så superpopulära spelet Go.

Utvecklarna Game Freak har även använt Pokémon Go:s system för att fånga Pokémon i Let’s Go. Nu strider man inte för att fånga Pokémon utan kastar en Pokéboll mot det Pokémon man ska fånga och hoppas på att det stannar i bollen.

Fångandet av Pokémon fungerar på olika sätt beroende på om man kör dockat framför teven eller handhållet. Framför teven använder man antingen en Joy-Con och gör kaströrelser eller så använder man specialkontrollen Pokéball Plus. Det är en liten boll med en styrspak samt två knappar. Tyvärr är den i minsta laget för vuxna. Den tycks vara utvecklad för barn.

Det var inget vidare att fånga Pokémon i dockat läge då det var så lätt att missa Pokémon. Då var det roligare i handhåller läge. Då siktar man genom att flytta konsolen som om den vore en kamera. Smidigt och kul.

Pokémonvärlden är i Let’s Go snyggare än någonsin, men spelet bjuder ändå inte på någon enormt snygg och avancerad grafik. Det gör inget utan jag tycker att världen lockar tillräckligt ändå. Detta framför allt beroende på att man för första gången i Pokémons historia får se levande Pokémon vandra, simma och flyga runt i världen. De är dessutom proportionerligt skapade. Det innebär att en musliknande Pokémon kan gömma sig i gräset så att den knappt syns på skärmen medan ett enormt sten-Pokémon tar upp en betydligt större del av skärmen.

Man använder sex Pokémon i sitt följe åt gången. Övriga stoppas undan i ett lager (Pokémon Box). När man fångar Pokémon får man erfarenhetspoäng som tillfaller de aktiva Pokémonen. På så sätt levlas de upp. De i Pokémon Box levlas inte upp vilket gör att det kan vara bra att använda olika uppsättningar Pokémon så att fler sådana levlas upp.

Den andra viktiga delen av Let´s Go är striderna mot andra tränare. Det är som sagt det enda sättet att strida numera då fångandet av Pokémon inte inbegriper strider. Striderna har förenklats något i Let’s Go jämfört med tidigare spel, men är fortfarande turordningsbaserade. En svaghet är att det kan skilja en del i svårighetsgrad mellan olika tränare.

Det finns även ett co-op-läge i Let’s Go. Det fungerar dock inte speciellt bra eftersom den ene spelaren nästan förpassas till statist med ganska små möjligheter att påverka spelandet.

Pokémon: Let’s Go är likt tidigare Pokémonspel samtidigt som en del nyheter tillförts. Det nya fångstsystemet av Pokémon är välkommet men fungerar inte speciellt bra framför teven. Den nya Pokébollen är ett kul tillskott för barn men mest en gimmick för vuxna.

Det Bra

  • Det nya fångstsystemet
  • Man får se levande Pokémon vandra runt på skärmen
  • Bra uppgraderingsmöjligheter av Pokémon

Det Dåliga

  • Pokéball Plus är för liten
  • Dåligt kontrollsystem framför teven
  • Co-op-läget
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi