Puro Liberty Bluetooth Handsfree Car Kit

Av i i Recensioner, 3 Mer

Puro Liberty Bluetooth Handsfree Car Kit

Om du ska prata i telefon när du kör bil behöver du någon form av handsfree. Puro Liberty är en handsfree-enhet till vilken två telefoner kan vara uppkopplade samtidigt.

Eftersom Puro Liberty består av en högtalare och en mikrofon så kan flera personer prata och lyssna på samtalet samtidigt. Det blir definitivt ingen privat stund utan alla i bilen hör samtalet.

Puro Liberty Handsfree Car Kit består förutom av själva handsfree-enheten av en klämma, en laddningskabel, en USB-adapter till cigarettuttaget samt manual och ett fint fodral. Enheten är ganska liten och behändig och fästs med klämman på lämplig plats i bilen. Puros rekommendation är solskyddet och det är också det mest logiska.

Att handsfree-enheten sitter på solskyddet har en stor fördel då den är lätt att nå. Det finns bara en nackdel – när man kör i motljus och solskyddet fälls ned hamnar Puro Liberty åt fel håll. Men, det kan man leva med då man normalt inte använder solskyddet speciellt ofta.

En annan nackdel är att knapparna är lite väl hårda. Det gör det onödigt svårt att trycka på dem. Å andra sidan minskar det risken för att man oavsiktligt trycker på fel knapp. En knapp är till för att svara på samtal och växla mellan två samtal medan ytterligare två används för att justera volymen.

Det är lätt paraatt  ihop mobilen med Puro Liberty. Dessutom kan man para ihop upp till åtta telefoner till enheten. Bra om flera använder bilen. Puro Liberty har dessutom en så kallad multipoint-funktion. Det innebär att två mobiler kan vara uppkopplade samtidigt till enheten. Det är mycket bra om både föraren och den främre passageraren vill kunna använda sin mobil som handsfree.

Puro Liberty har stöd för röststyrning. Det fungerar olika beroende på vilket märke man har på sin mobil. Min Samsung har bara stöd för engelska och i ärlighetens namn fungerade det ofta katastrofalt dåligt med de svenska namnen i min adressbok. Det gick inget vidare att få min mobil att förstå frasen ”Call Linda Ernofsson”.  Men det är som sagt inte Puros fel utan Samsungs. Kanske fungerar det bättre med Apples Siri.

Samtalen blev kvalitativt bra. Man hörde tydligt och klart den man pratade med. Den personen hörde även föraren bra medan passageraren däremot hördes mer avlägset. En bättre räckvidd för mikrofonen hade därför varit bra. Det gick även bra att växla mellan två samtal även om det innebar att man var tvungen att trycka på samtalsknappen några sekunder vid samtalsväxling.

Jag gillar Puro Liberty. Det är en bra handsfree-enhet med god kvalitet på ljudet. Den är enkel att använda och placeras smidigt på solskyddet. Fler plus för multipoint, växling mellan samtal och, beroende på mobil, röststyrningsmöjligheten.

Det Bra

  • Bra kvalitet på ljudet
  • Multipoint
  • Lätt att använda
  • Kan växla mellan samtal
  • Stöd för röststyrning

Det Dåliga

  • Bättre räckvidd för mikrofonen hade varit bra
  • Knapparna är aningen hårda
7

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi