Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons Super Mario Bros. Edition

Av i i Recensioner, 3 Mer

Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons Super Mario Bros. Edition

Har du svårt att välja mellan pussel- och rollspel? I så fall kan du ta dig en titt på Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons Super Mario Bros. Edition som kombinerar dessa genrer.

Puzzle & Dragons Z + Puzzle & Dragons Super Mario Bros. Edition är ett (två) pusselspel som är utvecklade av GungHo Online Entertainment. Spelet består av två olika versioner av ”samma spel”. Det ena har ett Dragons Z- och det andra ett Super Mario Bros-tema. Detta innebär att spelet är en spin-off från de vanliga Puzzle & Dragons Z.

Själva grundspelet är ett klassiskt pusselspel i stil med Tetris och Candy Crush – man ska flytta på ”bollar” tills man får tre i rad. En skillnad mot de klassiska pusselspelen är dock att flytten av ens ”boll” påverkar hela spelplanen genom att övriga bollar ”på vägen” flyttas. Men samtidigt är det mer än ett vanligt pusselspel då det finns RPG-inslag (Role Playing Game) i spelet. Detta i form av att man bygger upp ett team av karaktärer som man sedan levlar upp. Karaktärerna är kopplade till de elementen som finns bland ”bollar”. Så olika egenskaper ger olika stora effekter på ens fiender. Utöver ens baskaraktärer så får man välja en hjälpare. Hjälparen ger en sen extra krafter samt drar upp krafterna för vissa av ens valda karaktärer med hjälp av extra resurser.

Spelet är vad man skulle kunna kalla för det perfekta spelet för pendlaren med korta omgångar som är lätta att avrunda samtidigt som det erbjuder tillräckligt med motstånd så att man vill fortsätta spela både enskilda pass och över längre tid.

Jag hade inte spelat Puzzle & Dragons Z själv tidigare men spelet guidar en genom kontrollen och de olika funktionerna i spelet. En sak som jag uppskattade var att det kändes som att det fanns flera nivåer i gameplayet. Antingen spelar man spelet som jag personligen har gjort, som ett ”mainstream” mobilspel eller så kan man gräva ner sig i de olika effekterna som de olika ”bollarna” har och hur man kan bygger upp sitt lag på bästa sätt. Spelet erbjuder därmed något för den erfarna pusselspelaren och för nybörjaren. Jag skulle inte påstå att detta är det ultimata RPG-spelet, inte för att spelet utger sig för det, men är pricken över it.

Jag har mest spelat Super Mario-delen av spelet och det är ju riktigt roligt att spela med omtyckta kändisar från Super Mario-världen. Som väntat är världen riktigt mysig med och ger flashbacks till äldre versioner av Super Mario. En skillnad mellan de två versionerna är att i Super Mario-delen fokuseras det mer på pussel och man spelar i en ”klassisk” Super Mario värld. I Dagons Z-versionen är det mer fokus på RPG-delen och historien blir viktigare. RPG-fokuset innebär att det finns en del sidouppdrag att genomföra och det är en lite friare värld. Generellt sett är dock spelen väldigt lika varandra.

Vilken av versionerna som man ska välja beror på vad man föredrar mest, pussel eller RPG. För mig personligen var Super Mario den som jag fastnade för men båda spelen är väldigt underhållande.

Som avrundning tycker jag att alla som gillar pusselspel och vill ha något att spela under sin pendling eller var man nu spelar borde köpa detta mysiga spel. Det känns som ett pusselspel med lite mer karaktär.

Det Bra

  • Charmig
  • Något för både den erfarna och nybörjaren
  • Lätta instruktioner
  • Två spel i ett

Det Dåliga

  • Alla egenskaper med mera kan verka överväldigande
8

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi