Sandberg Wireless Sniper Mouse

Av i i Recensioner, 4 Mer

Sandberg Wireless Sniper Mouse

Trådad eller trådlös mus? Det är frågan. Med Sandberg Wireless Sniper Mouse kan du använda både och.

Sandberg Wireless Sniper Mouse är en kombinationsmus som kan användas såväl med kabel som trådlöst. Jag började med att använda Sandberg Wireless Sniper Mouse med kabel. Det visade sig vara lite struligt att ansluta kablen till musen då micro-USB-kontakten sitter dumt till. Till min förvåning fungerade det till en början inte alls bra att använda kabeln. Snart kom jag på varför – USB-mottagaren förvaras i musen när den inte används. Problemet är att den sticker ut för mycket vilket gör att man måste ta bort mottagaren när man använder kabel. Trist, och det innebär en risk att man tappar bort den.

Sandberg Wireless Sniper Mouse är en väldesignad, om än utseendemässigt ganska neutral, mus som ligger bra i handen för de som har ganska små eller medelstora händer. Den fungerar mycket bra även för den med stora händer även om vissa av dessa säkert kan tycka att musen är något liten.

Även om Sandberg Wireless Sniper Mouse i mångt och mycket ser ut som en standardmus finns det några detaljer som sticker ut. Det finns några extra knappar. Att det finns två tumknappar är inget ovanligt. Likaså finns en knapp för att växla mellan DPI på många gamingmöss, så även på Sandberg Wireless Sniper Mouse. Knappen sitter bakom mushjulet. Man kan växla DPI i fyra steg från 600 till 2 400 DPI. Det räcker för många gamers medan andra spelare gärna vill ha högre DPI.

På undersidan finns två reglage. Ett för att ställa in uppdateringsfrekvens på 250 eller 500 Hz. Musen klarar alltså inte 1 000 Hz vilket är synd. Detta reglage kan även ställas in i ett medialäge. Då skiftar musen till mediarelaterade funktioner. Man reglerar exempelvis ljudvolymen med mushjulet. Det här är ingen funktion för mig, men det finns säkert personer som gillar det.

På ovansidan finns två extraknappar utöver DPI-växlaren. Till vänster om hjulet finns en knapp som ger dubbelklick av vänster musknapp. Jag tycker dock inte att den fungerar hundraprocentigt utan verkar istället ge trippelklick i exempelvis Word. I medialäget pausas musik eller film. Bakom DPI-växlaren finns en knapp som gör att alla fönster snabbt minimeras så att man kommer åt skrivbordet. Den knappen har ingen funktion i medialäget.

Musen glider mycket lätt och dess precision och följsamhet får betecknas som fullt godkänd i förhållande till priset. Vid de högre DPI:erna (1 600 och 2 400) blir muspekaren lite hackig. Det gäller såväl trådlöst som med kabel. Kabeln är av ett ganska styvt material vilket gjorde sig påmint vid upprepade tillfällen under användandet av musen. Det kan ställa problem i spel.

Jag tycker att man får hyfsat bra mus för pengarna om man köper Sandberg Wireless Sniper Mouse. Den är riktigt skön att använda, speciellt trådlöst. Kabeln är i styvaste laget vilket ibland ställer till besvär.

Specifikationer

– USB interface
– Wireless frequency: 2405 MHz – 2476 MHz
– Optical sensor
– Switchable DPI (600, 1000, 1600, 2400)
– 3-color LED lights
– 8 buttons
– Key life: 5 million
– Rechargeable 1200 mAh lithium battery
– Battery LED indicator
– Charge time: Approx. 6-8 hours
– Working time: Approx. 3 months
– Warranty: 5 years

Det Bra

  • Kan både användas trådlöst och med kabel
  • 5 års garanti
  • Hyfsat bra mus för pengarna

Det Dåliga

  • Kan inte ha mottagaren i musen när den används med kabel
  • Max 500 Hz
  • Kabeln är för styv
  • Muspekaren rör sig lite hackigt vid höga DPI
7

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi