Skullcandy Grind Fuel Wireless Headphones

Av i i Recensioner, 3 Mer

Skullcandy Grind Fuel Wireless Headphones

Skullcandy är ett par trådlösa in-ear hörlurar några spännande funktioner.

Trådlösa in-ear-hörlurar är numera närmast uteslutande av typen äkta trådlösa (true wireless). De saknar sladd helt och hållet. Den här typen av hörlurar blir allt billigare. Grind Fuel är ett par hörlurar som har ett hyfsat lågt pris.

Snäckorna är helt svarta med en neutral design som inte sticker ut jämfört med konkurrenterna. Passformen var fullt okej för min del, men det är något som är individuellt då våra öron varierar. Snäckorna är tål damm, svett och regn (IP55). Fodralet är ganska stort men det störde inte mig. Väl öppnat väntar en liten designmässig överraskning. Delar av insidan är orange. Mycket snyggt! Utsidan är helt svart och matt. Laddningen sker antingen via USB-C eller trådlöst (QI).

Trots att snäckorna sätts på plats i fodralet med hjälp av magneter så hamnar de inte alltid helt rätt inför laddningen. Det blir då en liten springa i fodralets öppning varvid man måste trycka ner hörlurarna för hand.

Knapparna är inte av touchtyp utan måste tryckas in. De är tröga men det gör å andra sidan att de inte kan tryckas in av misstag. Jag vande mig emellertid aldrig vid motståndet. Precis som konkurrenterna ger olika antal tryck på endera snäckan olika funktioner. Konstigt nog finns det ingen funktion för att stega bland låtarna. Man kan emellertid programmera knapparna och exempelvis låta tre knapptryck ändra låt. Det finns en inbyggd funktion för att starta Spotify. Grind Fuel kan även styras via röstkommandon.

Batteritiden är bra. Man får nio timmars speltid på en laddning. Laddningsfodralet innehåller ytterligare 31 timmar vilket ger en total speltid om 40 timmar.

Installationen av Grind Fuel gick smärtfritt. Det var bara att öppna luckan till fodralet och gå in i Bluetooth-menyn i mobilen och välja Grind Fuel. Att installera Skullcandys app är frivilligt men rekommenderas varmt. Jag hade några problem. Appen hittade inte hörlurarna trots att de var parade med mobilen. En omstart av mobilen löste problemet.

Skullcandys app är mycket bra. Den är snyggt designad och lätt att använda. Den innehåller några användbara funktioner och på Skullcandys hemsida kan man läsa att det i framtiden eventuellt kan tillkomma någon ny funktion. Jag tyckte att equalizern var den mest användbara funktionen. I normalläget är ljudet nämligen inte tillfredsställande.

Det finns en udda och oväntad funktion – en fjärrkontroll till kameran. Tryck på en knapp på Grind Fuel och kameran tar en bild. Verkligen kul men personligen kommer jag inte att få användning för denna funktion. Bland övriga funktioner hittar man exempelvis genomhörning och att man kan hitta hörlurarna via tredjepartsprodukten Tile. Det finns dock ingen automatisk avstängning när man tar av sig hörlurarna eller aktiv brusreducering. Du vill kanske lyssna på samma musik som kompisen. Då kan du strömma musiken till hen under förutsättning att denne har kompatibla hörlurar.

Ljudkvaliteten var initialt riktigt platt och blekt utan tryck. Med equalizern inställd på musik bättrades ljudet. Det var främst basen som stärktes, den blev riktigt bra, vilket gjorde ljudet något obalanserat. Sedan finns en funktion som anpassar ljudet efter användarens hörsel. Det är en sorts hörselprov. Efter det förbättrades ljudes ytterligare. Jag blev dock aldrig helt nöjd med ljudet. Mellanregistret är inte tillräckligt nyanserat och diskanten kunde ha varit lite krispigare. Det hördes ingen distorsion, inte ens vid obehagligt höga volymer.

Mikrofonen snappar upp ljud på ett fullt godkänt sätt. Ljudet låter dock ganska långt bort och brusreduceringen kunde ha varit bättre.

Skullcandy Grind Fuel har lång batteritid och en mycket bra app med användbara funktioner. Extra plus för equalizern. Ljudet är hyfsat även om jag hört bättre i prisklassen.

 

Det Bra

  • Mycket bra app
  • Flera användbara funktioner
  • Bra pris
  • Bra bas
  • Equalizer

Det Dåliga

  • Knapparna är tröga
  • Behöver använda equalizern för att få bästa ljud
  • Mikrofonens brusreducering kunde vara bättre
  • Ingen aktiv brusreducering
6

Skriven av: Mats Ernofsson