Snake Pass

Av i i Recensioner, 5 Mer

Snake Pass

Har du längtat att få ringla runt som en orm? Antagligen! Nu har dina drömmar slagit in. Ta dig an en boaorm och slingra dig igenom spelet Snake Pass.

Snake Pass till Nintendo Switch är beroendeframkallande, giftigt som många ormar och det kramar om dig som en boaorm.  Spelet finns även tillgängligt på PS4, Xbox One och Steam. Men jag har spelat Snake Pass på Nintendos nya konsol Switch. Genom att spela det på Switch, så får man möjligheten att spela det inte bara på sin tv utan även när man är ute och far. Spelet är utvecklat av Sumo Digital och släpptes under mars månad till ovan nämnda konsoler.

Snake Pass för tankarna tillbaka till Nintendo 64-tiden och detta på ett ytterst trevligt vis. Musiken är också en av sakerna som man verkligen har lyckats med.

Du kontrollerar en slingrig orm vid namn Noodle genom mysiga banor där du skall lösa olika pussel för att få dina tre diamanter så att du kan klara av nivån, hitta mynt för att få bonus och så vidare. Till din hjälp har du kolibrin Doodle som hjälper dig att övervinna de första hinderna.

Att kontrollera ormen Noodle är inte det lättaste i början men i ärlighetens namn, hur lätt kan det vara att leva som en orm egentligen? Du är en enda stor och avlång organism, det ska inte vara lätt att styra en sådan. Att få grepp om styrningen tar en stund men när du väl förstår hur Noodle fungerar så går det bra att ta sig igenom banorna och förbi diverse hinder. Och skulle det bli för svårt med styrningen så finns alltid kolibrin Doodle där för att ge dig hjälp på traven. Svårigheten är också det som gör att spelet inte är ett barnspel som man kan tro vid första ögonblicket.

Spelets färgglada och på gränsen till barnsliga utformning leder även en till att tro att detta är ett spel för barn. Men man inser fort att detta plattformsspel inte alls är ett barnspel. Utan att det kräver en skicklig spelare. Dock så lämnar både kameran och styrningen lite mer att önska för att det skulle bli ett fulländat spel.

Snake Pass förtrollar en, banorna kan tyckas vara ganska monotona men det är något med spelet som gör att jag vill spela mer. Det kan vara Noodle i sig själv som är så oförutsägbar och detta gör att spelet inte blir tråkigt eftersom du aldrig riktigt vet hur ormen kommer att svara på dina kommandon. Och innan man har lärt sig styra Noodle för att komma snabbt fram så tar det en stund. Inte för att man behöver komma snabbt fram i spelet men ibland kan det vara skönt att öka farten en smula.

Snake Pass är ett enkelt spel, ja jag väljer ordet enkelt för det kräver inte så mycket av dig som spelare men i gengäld så trollbinder det dig på något konstigt sätt. Du vill med hjälp av Noodle klara fler och fler banor trots att spelet varken är grafiskt eller spelmässigt storslaget. Men du vill ha mer och det gillar jag med Snake Pass. Jag vill alltid ha mer.

Det Bra

  • Beroendeframkallande
  • Enkelt för vem som helst
  • Mysigt

Det Dåliga

  • Kontrollerna tar en stund att lära sig
8

Skriven av: Linda Brorsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi