SoundMoovz

Av i i Recensioner, 4 Mer

SoundMoovz

Rör dig i takt med musiken – eller snarare låt musiken flöda från dina handleder och vrister. Det är du som skapar den.

SoundMoovz består av två armband och en app till mobilen. Armbanden registrerar rörelser och fästs runt hand- och fotleder alternativt i skosnören. Varje armband kopplas till ett visst ljud som kan vara något så enkelt som en cymbal, ett pianoackord eller ett trumljud. Det finns också mer avancerade ljud såsom samplingar med olika roliga ljud, syntljud eller något ljud som har julen till. Det finns bara ett 50-tal ljud från start, men ett hyfsat stort antal kan laddas ner från internet. Räcker inte dessa kan du alltid spela in ditt eget ljud.

Ett problem med ljuden är att de har olika hög volym, eller hörs olika mycket på annat sätt. Vissa ljud, däribland trummor försvinner i annat ljud medan syntljuden överröstar det mesta. Det gör att det inte är så kul att använda vissa ljud när man exempelvis dansar i takt med musik.

Det går bra att justera de båda armbandens känslighet var för sig. Det behövs verkligen. Konstigt nog hade mina båda armband något olika känslighet vilket gjorde att jag var tvungen att kompensera för detta.

Det finns ett par olika spellägen. Först finns ett enkelt läge där men helt enkelt ska ”härma” appens beats och sätta beatsen i precis rätt ögonblick. Detta med stigande svårighetsgrad. Här fungerar enkla, korta ljud såsom trumljud bäst.

Man kan också dansa fritt med eller utan musik. Då betygssätts man inte utan man dansar antingen helt fritt till en låt eller helt utan och skapar en egen. Här fungerar inte trummor och enkla ljud speciellt bra eftersom de antingen lätt drunknar i musiken eller blir tråkiga vid fri dans. Samplade sekvenser är betydligt bättre. Totalt finns nio låtar att välja mellan (3 hip hop, 3 house och 3 funk) vilket inte är mycket. Fler, men inte överdrivet många, finns att ladda ner.

Du kan dessutom välja valfri låt från ditt eget musikbibliotek. Om man nu har musik på sin mobil vill säga. Många använder Spotify och även om det inte går att använda dessa låtar direkt i SoundMoovz-appen så är det inget som hindrar dig från att starta Spotify utanför den. Du är nämligen inte begränsad till någon app utan kan spela musik från valfri källa.

När man spelar musik vore det bra att snabbt kunna byta ljuden från armbanden men det går tyvärr inte att göra snabbt utan man måste böka sig tillbaka i menyn först. Ett enkelt popup-fönster hade varit bra.

SoundMoovz är kul ett tag. Mina 10-åriga testtjejer hade vrålkul en halvtimme. Sedan försvann intresset. De sa dock att det var kul. Själv tycker jag att SoundMoovz har potential. Det är en kul grej som kan utvecklas. Exempelvis åt Guitar Hero-hållet där man får poäng när man dansat en låt istället för som det är nu, ren improvisationsdans. Man bör helst köpa fler armband för att få större variation.

Det Bra

  • Ganska kul ett tag
  • Roligast tillsammans med en kompis
  • Appen klarar fler än två armband
  • Kan spela in egna ljud
  • Kan spela musik från valfri källa

Det Dåliga

  • Olika ljudvolym på ljuden
  • Något få låtar
  • Bökigt att byta ljud när man spelar musik
  • Känns fattigt
6

Skriven av: Linda Ernofsson