Steelseries Aerox 3 Ultra Lightweight Gaming Mouse

Av i i Recensioner, 2 Mer

Steelseries Aerox 3 Ultra Lightweight Gaming Mouse

Mats har testat en läcker, vit mus med en massa hål i skalet och belysning som skiner rakt igenom musen.

Lättviktsmöss börjar bli vanliga. Ett sätt att få ner vikten är att göra hål i skalet precis som på Aerox 3. Hålen gör, förutom lägre vikt, även att en del av innanmätet samt belysningen ett läckert sätt syns rakt genom musen. Aerox 3 är en mus med kabel. Den väger 59 gram. Det finns även en variant, Aerox 3 Wireless, som är trådlös. Eftersom den har ett batteri är den något tyngre – 68 gram.

Aerox 3 finns i två färger – svart och snövit. Jag har testat den vita, Aerox 2022 Edition Snow, som jag tycker är mycket snygg.

Aerox 3 är en rak mus som formmässigt (om man bortser från knapparna) är symmetrisk och mellanstor. Den passar enbart för högerhänta eftersom det bara finns tumknappar på vänster sida. Musen har försetts med sex knappar. Det är förutom standardknapparna även två tumknappar samt en knapp placerad bakom mushjulet. Den sistnämnda knappen används för att byta DPI i maximalt fyra steg. Ett högt DPI innebär att muspekaren rör sig snabbt. Aerox 3 klarar DPI på maximalt 18 000 med ett minsta DPI om 100.

Jag, och många med mig, gillar led-belysning. Aerox 3 har en rand nedtill med tre zoner led. Ljuset syns även rakt igenom musens hål vilket är snyggt. Belysningen kan skifta i miljontals färger. Jag hade gärna sett några fler förvalda lägen för ljuszonerna. Programmeringsmöjligheterna är trots det hyfsat bra och genomförs i Styeelseries GG.

GG är Steelseries nya programvara för samtliga deras gamingprodukter. Det är en programvara som är lätt att komma i gång med tack vare ett lättarbetat gränssnitt. Exempelvis är samtliga knappar på Aerox 3 programmerbara med valfri funktion, inklusive makro. Det är lätt att spela in ett makro med den medföljande makrohanteraren. Fler funktioner inkluderar accelation/deceleration, polling rate och angle snapping.

Steelseries Aerox 3 främsta försäljningsargument är vikten vilket de har lyckats bra med tack vare hålen i skalet. Belysningen gör även hålen kosmetiskt tilltalande. Trots att Aerox 3 inte är ergonomiskt utformad är den skön att använda och fungerar riktigt bra till såväl spel som kontorsarbete.

 

Hitta fler bra deals här »

 

Det Bra

  • Låg vikt
  • Skön att använda för både spel och kontorsjobb
  • Hålen i skalet kosmetiskt tilltalande

Det Dåliga

  • Passar inte vänsterhänta
  • Belysningen kunde haft bättre inställningsmöjligheter
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...