Steelseries Arctis Prime

Av i i Recensioner, 10 Mer

Steelseries Arctis Prime

Bekväma och välljudande. Nya Steelseries Arctis Prime är ett intressant headset för gaming och musik.

Steelseries Arctis-serie består av ett antal headset i varierande prisklasser. Gemensamt för de senaste modellerna är att de alla använder samma högtalarelement som finns i deras bästa headset Arctis Pro. Det gäller även Arctis Prime vilket borde bädda för ett bra ljud.

Arctis Prime är riktad till gamers även om det givetvis även går att använda till musik. Arctis Prime ansluts via en kabel med en vanlig 3,5 mm audiokontakt vilket ger den ett mycket brett användningsområde. Gamingmässigt passar Arctis Prime till samtliga moderna konsoler och datorer. Det inkluderar Switch, PC, Mac och de senaste Xbox- och Playstationkonsolerna.

Med tanke på att utvecklarna av Arctis Prime haft gamers i tankarna så är headsetet ovanligt avskalat. Ett exempel är den totala avsaknaden av belysning. Det kan både ses som positivt och negativt även om jag tror att många gamers av dagens generation gärna ser en saftig belysning.

Arctis Prime har ett utseende som är mycket lik flertalet Arctis-headset såsom Arctis 3. Headsetet är helt svart med mycket plastdetaljer. Bygeln över huvudet består av två delar. Dels en sviktande del som huvudsakligen är av aluminium. Den andra kallas ski goggles av Steelseries. Det är ett resårband som håller uppe headsetet över huvudet. Överlag sitter Arctis Prime skönt på huvudet. De klämmer inte mot huvudet utan kan användas under långa spelsessioner.

Kuporna är av plast med konstläder mot huvudet. Konstlädret gör att kåporna passivt filtrerar bort ganska mycket av bakgrundsljudet. Samtidigt blir det ganska svettigt att bära headsetet längre sessioner. Kuporna är mycket flexibla vilket gör att de lätt anpassar sig efter huvudets form. Dessutom kan de vikas så att headsetet blir helt platt vilket gör att de ligger bra om de bärs över axlarna. Headsetet är dock inte hopvikbart vilket är en nackdel om man ska ta med det.

På vänster kupa finns alla finesser samlade. Här finns en kontakt för anslutning till 3,5 mm audioplugg. Det medföljer två sladdar. Dels en med anslutning till kombinerad ljud- och mikrofonkontakt. Dels en med separata kontakter vilket är vanligt på stationära datorer.

På vänster kupa finns även en volymkontroll samt ett uttag för ett par extra hörlurar om man vill vara två och lyssna. Knappen för att stänga av mikrofonen är stor och på så sätt lätt att använda.

Mikrofonen är infällbar i vänster kåpa. Det är mycket praktiskt att den är infällbar. Den tar då ingen plats och man riskerar inte att lägga bort den. Mikrofonen är lätt att fälla ut och väl utfälld är den mycket flexibel. Bland de mest flexibla på marknaden faktiskt. Ljudet är bra samtidigt som brusreduceringen filtrerar bort mycket oönskat ljud.

Tack vare att man prioriterat högtalarelementet framför belysning har man kunnat skapa en bra ljudbild. Ljudmässigt finns nämligen inte mycket att klaga på om man ska jämföra med andra headset i prisklassen. Det enda är att jag gärna sett en starkare bas. Headsetet låter bra både för musik och gaming. Det går bra att höra fotsteg medan jag tyckte att explosioner kändes något lama.

Helhetsintrycket är att Steelseries Arctis Prime är ett prisvärt headset med bra ljud och god komfort. Det kan rekommenderas till alla som letar ett headset i mellanprissegmentet och som klarar sig utan belysning.

Det Bra

  • Sitter bekvämt
  • Infällbar mikrofon
  • Bra ljud
  • Ingen belysning

Det Dåliga

  • Inte hopvikbara
  • Basen kunde ha varit starkare
  • Ingen belysning
8

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi