Super Monkey Ball: Banana Blitz HD

Av i i Recensioner, 5 Mer

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD

Det gamla Wii-spelet Super Monkey Ball: Banana Blitz är tillbaka i en HD-version.

Super Monkey Ball: Banana Blitz släpptes till Nintendo Wii år 2006. Detta i samband med lanseringen av Wii. Eftersom Nintendo Wii hade en rörelse- och positionsstyrd handkontroll innebär det att utvecklarna av HD-versionen av Super Monkey Ball: Banana Blitz tvingats ändra kontrollen. Den sker numera med en analog spak.

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD är mycket lätt att sätta sig in i. Här finns inga komplicerade kontrollscheman utan du rullar en boll med en apa inuti. Har du en handkontroll styr du med en analog spak och hoppar med en knapp annars använder du tangentbordet. Svårare än så är inte styrningen. Det gäller att balansera bollen med apan längs labyrintformade banor utan att halka av banorna och samtidigt samla bananer. Du har tillgång till sex karaktärer från start. Alla har olika egenskaper såsom olika snabbhet. Om du är våghalsig spelare vill du kanske ha en snabbare, men mindre lättstyrd apa medan den som vill satsa säkert tar en lättstyrd apa.

Banorna är uppdelade i åtta världar. De första världarna är ganska lätta medan de senare är betydligt svårare. Banorna skiftar dock en hel del i svårighetsgrad. Det tog knappt fyra timmar för mig att spela igenom spelet men då ska det tilläggas att jag enbart nöjde mig med att ta mig i mål på banorna. Om jag hade gått in för att samla alla bananer hade spelet tagit betydligt längre tid. Varje värld avslutas med en boss. Svårighetsgraden varierar precis som hur kul de är.

Grafiken har givetvis hottats upp betydligt eftersom detta är en HD-version av Super Monkey Ball: Banana Blitz. Jag är trots det inte imponerad av grafiken som känns gammalmodig med texturer som ser ut att höra till en svunnen generations konsol. Å andra sidan är Super Monkey Ball: Banana Blitz HD inte ett spel där grafiken är av en avgörande betydelse utan här är en bra kontroll det viktigaste. Det har Super Monkey Ball: Banana Blitz HD vilket gör spelet lättspelat. Jag skriver inte roligt eftersom jag känner att hela spelkonceptet fort blir långrandigt.

Utöver huvudspelet där man ska klara bana efter bana med bossar mellan världarna finns även partyspel. Här har utvecklarna varit snåla. I originalversionen av Super Monkey Ball: Banana Blitz fanns ganska många partyspel – 50 närmare bestämt. I HD-versionen har antalet krympt till tio.

Super Monkey Ball: Banana Blitz HD är varken roligare eller tråkigare, bara snyggare än originalspelet. Spelet är ganska kul men jag tröttnade ganska fort. Sen kan jag inget annat än klandra utvecklarna för att de drastiskt har minskat antalet partyspel.

Det Bra

  • Bra kontroll
  • Kul till en början
  • Finns både ett huvudspel och ett partyläge

Det Dåliga

  • Ganska fult
  • Jag tröttnade fort
  • Få spel i partyläget
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi