Tekken Tag Tournament 2: Wii U Edition

Av i i Recensioner, 2 Mer

Tekken Tag Tournament 2: Wii U Edition

En specialversion av Tekken Tag Tournament 2 var ett av releasespelen till Nintendos nya flaggskepp, Wii U. Hur funkar spelet med den nya konsolen? Sannie har svaret på den frågan.

En specialversion av Tekken Tag Tournament 2 var ett av releasespelen till Nintendos nya flaggskepp, Wii U. Hur funkar spelet med den nya konsolen? Sannie har svaret på den frågan.

Då var Nintendos senaste tillskott inom stationära konsoler, Wii U, äntligen ute på marknaden. Wii U anlände dock inte ensam, utan sparkade igång sin ankomst med en ruggigt bra line-up av diverse olika releasetitlar. Tillsammans med bl.a. New Super Mario Bros U var Tekken Tag Tournament 2: Wii U Edition en av de största titlarna på releasedagen.

Tekken Tag Tournament 2: Wii U Edition är precis vad man som Tekkenfanatiker och fightingspelälskare vill ha när det kommer till combos och karaktärurval. Allt finns, kanske inte med betoning på allt, men det vill säga allt som rör själva fightingen och upplägget som Tekkenserien kännetecknas och har kännetecknats av sedan serien begav sig. Att slå ner motståndaren mittemot är givetvis huvudmålet, men det som gör Tekken så speciellt är att den största belöningen fortfarande ligger i att hålla din motståndare paralyserad i luften under en eller flera combos. Ju bättre du är med din karaktär ju bättre blir du på att jonglera med din motståndare.

När det däremot kommer till att kunna sin karaktär och lära sig alla nödvändiga moves, så finns det mer än vad man någonsin vågar önska av ett spel även i denna kaliber. Att lära sig spela med en separat fighter tar trotsallt sin tid, speciellt om du verkligen vill bli bra och faktiskt veta vad du sysslar med under dina strider. Detta är dock ingenting som hindrar oerfarna spelare från att testa och ändå ha roligt, att slå hej villt på knapparna funkar det också, men kanske inte i längden. Däremot ger Wii U:s gamepad en hel del avlastning på den fronten då nästan alla kombinationer kan läggas in i form av kortkommandon på pekskärmen för den som vill underlätta lite för sig.

I det stora hela är Tekken Tag Tournament 2: Wii U Edition innehållsmässigt en ren port av de versioner som finns på PS3 och 360, med en del extra spellägen och småpinaler från Nintendos universum. Marios kläder finns som skin till flera karaktärer, även Zelda och Link har lånat ut en del av sin garderob. Just denna biten kanske inte är så imponerande, men tillåter ändå en att skratta när man ser Jack 6, iklädd Mariodräkt, hamrandes på Jinpachi, iklädd Toads outfit.

Från småpinaler till det som faktiskt betyder något, nämligen kontrollen. Som jag nämnde tidigare så går gamepaden att använda som en genväg för kortkommandon på i princip alla kombinationer för varje karaktär. Detta är en av de två kontrollmöjligheterna som finns på gamepaden, den andra är om du vill använda gamepaden som huvudskärm och spela utan tv-skärm. Båda alternativen har för mig visat sig användbara då min sambo föredrar kortkommandon och jag gärna använder gamepaden som skärm på kvällen i sängen. Praktiskt!

Det jag skulle vilja poängtera kring just detta med kontrollen är att jag upplever den som väldigt lagom tilltagen när det kommer till valmöjligheter av sätt att styra och sätt att använda pekskärmen på. Det känns inte överarbetat och därför inte heller så värst avskräckande som nya kontroller kan vara ibland, jag hade inte velat se någon motion tracking här inte. Något annat som jag heller inte skulle vilja kalla för avskräckande, men kanske en aning frustrerande, är onlineläget. Under de ca 30 gånger jag faktiskt gått in och sökt efter motspelare online har jag endast ett tiotal gånger lyckats ta mig in i en fight. Och detta är alltså matcher som varit orankade, rankade matcher har jag aldrig hittat någon. Om detta har med få spelare online att göra, vågar jag inte säga.

I övrigt hade jag önskat att det funnits lite mer att göra ur ett singleplayerperspektiv, det vill säga mer än fight lab. Fight lab känns mest som en stor samling minispel än ett singleplayerläge och får en mest att känna sug av något som är lite mer på riktigt.

Sammanfattningsvis tycker jag att Tekken Tag Tournament 2: Wii U Edition är en utmärkt releasetitel med mycket att erbjuda, både för nykomlingar och veteraner. Det är inte bara ett fightingspel på ytan utan även på djupet, det finns många timmars spelande här att hämta för den som vill fördjupa sig och även för den som bara vill sitta vid teven hemma och spela med sina vänner.

Det Bra

  • För nybörjare
  • För veteraner
  • Gamepaden funkar bra
  • Man kan alltid bli bättre

Det Dåliga

  • Singleplayer
  • Onlineläget?
8

Skriven av: Sannie Jönsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...