The Bourne Conspiracy

Av i i Recensioner, 2 Mer

The Bourne Conspiracy

The Bourne Conspiracy är ett licensspel, ett licensspel på en riktigt grym filmtrilogi som det inte finns många fel på om man frågar mig. Men det finns en fråga värd att ställa angående filmtrilogins sista del, det vill säga, är spelet verkligen värt att spela?

Svaret på frågan skulle jag kort sagt vilja säga är, ja! Och då tänker jag inte bara på fansen av trilogin utan även på de som är mindre intresserade av trilogin. Det som gör spelet så intressant är det inte alltför innovativa, men fartfyllda fightingsystemet.

Man skulle kunna säga att fightingsystemet påminner väldigt mycket om filmernas rappa fighter, men med ganska mycket mer begränsningar. Det som dock gör fightingen mer lik filmerna är spelets förmåga att utnyttja omgivningen på precis samma sätt som filmerna.

Hela systemet går ut på att slå sina motståndare så mycket att huvudkaraktären får upp adrenalinnivån i så pass hög nivå att han kan använda sitt adrenalin till att göra så kallade finishing moves som utnyttjar omgivningen till att ta kol på sina fiender.

Medan fighterna i spelet sannerligen är roliga så är dock resten av spelet inte på samma nivå. De resterande delarna håller sig visserligen på en relativt godkänd nivå, men får absolut inte fram samma hetsande känsla som fighterna får.

Kameran är halvtaskig, den krånglar förvisso inte ofta, men är desto värre att styra, detsamma gäller tyvärr även för siktet under de skottlossningar som spelet har att erbjuda. Kort sagt kan man säga att det man ser fram emot under spelets gång är just fighterna.

Även om spelet i det stora hela har en hel del att bjuda på, däribland skottlossningar, biljakter och ett coversystem, så känns det inte som att något av alla dessa element är tillräckligt noga genomförda för att de ska kännas fullt godkända. Spelet känns lite som en oslipad diamant och skulle behövt en rejäl putsning för att imponera. Men för den som är ute efter ett förhållandevis godkänt actionlir med ett ösigt tempo nu såhär i sommarhettan tycker jag att The Bourne Conspiracy passar alldeles utmärkt att antingen hyra eller köpa en kväll.

Det Bra

  • Fighterna
  • Finishingmoves
  • Kontrollen i fighterna

Det Dåliga

  • Kontrollen i skottlossningarna
  • Halvfärdigt på sina ställen
6

Skriven av: Sannie Jönsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...