Tiger Woods PGA Tour 07

Av i i Recensioner, 2 Mer

Tiger Woods PGA Tour 07

Det har blivit en årlig tradition att Electronic Arts ger ut ett Tiger Woods-spel lagom till våren. Nu kan du utmana honom på tolv licensierade banor.

Tiger Woods PGA Tour är herre på täppan. Sedan Links-serien slutade att utvecklas har Tiger Woods varit utan konkurrens. Trots det har Tiger Woods PGA Tour växt till en omtyckt spelserie, men om EA Sports haft konkurrens hade utvecklingen säkert varit än bättre.

Det är säkert intet för intet som Tiger Woods dyker upp i spelhyllorna så här på vårkanten. Golfälskare längtar till golfsäsongen och då passar det ju bra med ett spel att värma upp med.

EA Sports brukar vara noga med att använda licensierade spelare i sina spel. Det ger en bättre känsla att slå Tiger Woods än en helt främmande person. I årets Tiger Woods finns totalt 12 licensierade banor och 21 spelare från PGA-touren, alla män. Nej, det var inte riktigt sant. Det har nämligen slunkit med en kvinna, vår egen Annica Sörenstam från LPGA-touren. Utöver licensierade banor och spelare så finns det en hel uppsjö av såväl fiktiva banor som spelare.

Till en början kan du välja om du vill vara man eller kvinna, ha lång eller kort hals, om du ska vara muskulös eller spinkig med mera. Möjligheterna är näst intill oändliga. Jag bryr mig inte speciellt mycket om utseendet så den biten skippar jag.

För mig är själva spelandet det viktigaste. För att lära sig golfsportens ädla konst finns ett antal övningar. Här kan man gång på gång nöta ett och samma slag, leka med olika klubbval med mera. Det gör att man är väl förberedd när man går in på banan.

Jag har nyligen testat Wii-versionen av Tiger Woods. Där svingade man med handkontrollen, vilket gav en naturligare sving. Spelupplevelsen blir givetvis annorlunda på PS3:an, men det finns dock en svingande rörelse med PS3:ans vänstra spak.

Alla golfslagen utförs med vänster spak vilket fungerar riktigt bra. Först ställer man in i vilken riktning man ska slå bollen. Därefter vilken klubba som ska användas. Var bollen kommer att landa visas med en cirkel på banan. Om du hamnar där beror givetvis på dig – kraften och precisionen på slaget är viktigast. Då jag ofta inte fick in den rätta svingen ändrade jag en klubba flitigt.

Spelet på green är ingen direkt överraskning utan utförs i precis som i alla golfspel (alltså i mindre golfspel då Tiger Woods i princip inte har någon konkurrens). På green finns ett rutnät där rörliga pilar visar åt vilket håll green lutar. Hastigheten på pilarna visar hur brant det är.

PS3:ans handkontroll kallas som bekant SIXAXIS. Den har en rörelsedetektor som i Tiger Woods 07 används för att skruva bollen. Det krävdes en hel del träning innan jag fick någorlunda kontroll över detta.

Jag har nyligen testat Tiger Woods PGA Tour 07 till Wii. Det är två helt olika upplevelser där Wii-versionen känns mer realistisk. Det är roligare att svinga Wii-kontrollen än att använda styrspaken. Att grafiken är sämre på Wii tycker jag saknar betydelse. Jag ger båda versionerna samma betyg, en sjua, men Wii-versionen är strået bättre.

Det Bra

  • Golfspel är kul
  • Många banor och spelare
  • Svingen fungerar bra

Det Dåliga

  • Grafiken kunde stundtals vara bättre
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi