Trust GXT 960 Graphin Lightweight

Av i i Recensioner, 2 Mer

Trust GXT 960 Graphin Lightweight

Med hål i det yttre skalet har Trust skapat en mus med låg vikt.

Musens vikt är för många gamers av största vikt. Det kanske effektivaste sättet att reducera vikten på en mus är att göra hål i skalet. På Graphin har Trust stansat ut sexkantiga hål på såväl ovansidan, sidorna som undersidan. På så sätt har man reducerat vikten till 74 g. Inte bäst i klassen, men ändå bra.

Graphin är en rak mus utan direkt ergonomisk utformning. Den ligger dock bra i min hand som är en medelstor manshand. Musen passar bäst för handflategreppet eftersom den är ganska stor.

Musen har sex knappar. Förutom standardknapparna finn en knapp på mushjulet, tumknappar samt en knapp bakom mushjulet. Samtliga knappar har ett bra tryckmotstånd. Mushjulet har små taggar som ersätter räfflorna. Det ger visserligen ett bra grepp men är inte speciellt skönt utan snarare obehagligt. På undersidan finns tre fötter med vad Trust kallar ultralåg friktion. Friktionen är dock inte speciellt låg utan snarare något sämre än hos många möss jag testat.

Utseendemässigt har Trust utnyttjat hålen fullt ut med hjälp av RGB-belysning. Graphin glimrar riktigt fint i regnbågens alla färger (och några miljoner till). Det finns sex olika belysningslägen att välja mellan i det medföljande styrprogrammet.

Med styrprogrammet kan man programmera samtliga knappar med valfri funktion, inklusive makron. Ett makro är lätt att skapa i makroredigeraren. DPI-knappen kan loopa mellan upp till sex lägen från 200 till 10 000 DPI. Totalt kan man skapa tre profiler vilket är lite i minsta laget. Räcker dessa inte till kan man dock spara profiler.

Trust GXT 960 Graphin Lightweight fungerar till såväl gaming som kontorsarbete. Den största nackdelen jag hittat är mushjulet som med sina piggar är riktigt irriterande att använda.

Key features

 • 74 grams lightweight honeycomb shell housing for fast mouse response
 • High precision optical sensor up to 10.000 DPI
 • Up to 1000Hz adjustable polling rate for high responsive control
 • Customizable RGB lighting incl breathing and rainbow effect
 • Zero drag braided cable ensures smooth movement
 • Includes 2 easy to reach thumb buttons
 • Ultra low friction gliding pads

Det Bra

 • Snygg belysning
 • Låg vikt

Det Dåliga

 • Piggarna på mushjulet
 • Friktionen kunde ha varit bättre
6

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi