Ultimate NES Remix

Av i i Recensioner, 2 Mer

Ultimate NES Remix

Vad gillar du bäst? Zelda? Super Mario? Eller möjligtvis Kirby? Nu har du chansen att spela korta minispel som hämtat inspiration från ett flertal klassiska NES-spel.

NES Remix är en relativt ny spelserie där varje spel består av en gedigen blandning NES-spel i minispelsform. Det första spelet i serien, NES Remix, dök upp på Nintendo E-shop på Wii U år 2013 och har sedan dess hunnit få en uppföljare, NES Remix 2. Ultimate Nes Remix är alltså det tredje spelet i serien, men verkar dessvärre inte erbjuda riktigt lika mycket som sina föregångare.

3DS-versionen består, precis som föregående spel i serien, av en mängd minispel baserade på gamla NES-klassiker. Minispelen är i sin tur uppdelade i kategorier om de spel de härstammar från, som exemplevis Excitebike, Zelda och Kirby, samt ytterligare en kategori som heter Remix och som består av en mash-up av alla andra kategorier. I varje kategori får man spela minispel som tillhör kategorin i fråga, så i Zelda-kategorin finner man exempelvis minispel som utmanar en i allt från att samla ett visst antal Rupees till att hitta en nyckel i ett specifikt tempel så snabbt som möjligt. Medan man i Mario-kategorin blir utmanad i allt från att ta sig igenom första banan så snabbt som möjligt till att navigera tre Mario-kopior genom diverse banor.

De flesta kategorier besitter en del mer eller mindre omväxlande minispel och har en relativt snabb inlärningskurva där de första minispelen i kategorin i fråga börjar på en väldigt simpel nivå för att sedan trappas upp successivt. Det går till en början snabbt att klara av varje minispel och ju fler minispel man klarar av, desto fler låser man upp. Efter varje avklarat minispel rankas man på hur många försök man tog på sig och hur lång tid man tog på sig, man kan få allt från noll till tre stjärnor i betyg. Det är ett relativt beroendeframkallande poängsystem som dessutom belönar en med fler minispel ju fler stjärnor man lyckas samla.

Upplägget är lika simpelt som grafiken men bjuder trots det på en hel del underhållning, om än i korta doser. Detta tackvare de spel som alla minispel baseras på, det är kort sagt de bästa spelen från åttabitars eran som fått äran att förgylla Ultimate Nes Remix. Dessvärre är antalet spel/kategorier inte tillräckligt många för att det ska finnas anledning att sitta klistrad i någon större utsträckning. Detta i kombination med minispelens ”korta natur” gör att Ultimate Nes Remix tyvärr inte varar speciellt länge. Online-kompabiliteten på spelläget Championship Mode, där man kan utmana andra spelare i tre förvalda utmaningar genom sitt highscore, förlänger visserligen speltiden en aning. Medan det tredje spelläget, Speed Mario Bros, kort och gott består av Super Mario Bros, fast i högre hastighet.

Det sista, och kanske största, klagomålet på Ultimate NES Remix är att Super Luigi Bros från NES Remix 2 – spelläget där man fick spela som Luigi och springa igenom varje bana i Super Mario Bros baklänges – dessvärre inte går att finna i Ultimate NES Remix. Det verkar helt enkelt ha blivit ersatt med Speed Mario Bros, som enligt min mening inte är i närheten av lika intressant som Super Luigi Bros.

Ultimate NES Remix är dock i helhet inget dåligt spel, men saknar lite material för att klassas som något värt att lägga några pengar på. Framförallt för att antalet kategorier och minispel är för få för att hålla en intresserad under någon längre period, men också för att spelet mer eller mindre är en port av NES Remix 2 från Wii U, och detta utan en del av de godsaker som ingår i det spelet.

Det Bra

  • Bra blanding av spel
  • Simpelt men kul

Det Dåliga

  • För få spel
  • Inget Super Luigi Bros.
6

Skriven av: Sannie Jönsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi