Urbanista Miami

Av i i Recensioner, 3 Mer

Urbanista Miami

De trådlösa hörlurarna Urbanista Miami kombinerar aktiv brusreducering och genomhörning med trendig design.

Det svenska företaget Urbanista hörlurar inspireras av storstäder runt hela världen. Nu är det Miamis tur. Hörlurarna jag testade var snyggt röda (ruby red). De finns i ytterligare tre färger där den gröna (teal green) är den klart snyggaste. De två övriga färgerna är mer standardmässiga – pearl white och midnight black.

Miami är av typen over-ear. Med det menas att kåporna sitter runt ytterörat. Hörlurarna är enfärgade. Till och med loggorna har samma färg som övriga delar av hörlurarna. Miam är inte av lättviktsmodell utan väger 309 g.

Bygeln är vadderad och är, precis som kåporna, klädda med konstläder. Stoppningen i kåporna är lagom hård. Dock trycker kåporna trycker lite i hårdaste laget mot huvudet. Trots det är Miami bekväma. På vänster kåpa sitter en knapp för ANC och genomhörning. Mer om det senare. Här finns även ett laddningsuttag (USB-C).

På höger kåpa finns tre knappar. De sitter tätt ihop. Det tillsammans med att de inte sticker upp särskilt mycket gjorde att jag till en början hade lite svårt att snabbt hitta rätt knapp. Det finns dock upphöjningar på de båda yttersta knapparna – volymknapparna – vilket underlättar. Mittknappen används för att bland annat svara i telefonen, pausa och stänga av hörlurarna. På höger kåpa finns också ett uttag för audiokabel (3,5 mm) som gör att Miami kan användas till enheter som saknar Bluetooth (exempelvis Nintendo Switch) eller om batteriet tar slut. Batteritiden är bra – 50 timmar (40 timmar med ANC).

Miami har aktiv brusreducering (ANC). Den fungerar bra och dämpar exempelvis flygplansbrus en hel del. Miami har även genomhörning. Med den aktiverad förstärker mikrofonen ljudet utifrån vilket gör att man hör trafik och annat yttre ljud bättre.

Ljudmässigt tycker jag att Miami står sig väl i konkurrensen i sin prisklass. Hörlurarna har ett varmt och nyanserat ljud. Basen är hyfsad, men jag hade gärna sett ytterligare bas. Mellanregistret ger ett detaljerat ljud och diskanten är distinkt.

När jag testade mikrofonen genom att spela in ljudet fick jag ett bra ljud. Vid samtal har jag dock fått klagomål att jag hördes sämre än när jag pratade i telefonens mikrofon och att det därmed blev lite svårare att höra, speciellt i bullriga miljöer, vad jag sa.

Urbanista Miami är prisvärda hörlurar med snygg design, bra ljud och väl tilltagen batteritid. Hörlurarna sitter lite väl hårt åt mot huvudet men är ändå bekväma. Såväl ANC som genomhörning fungerar bra.

Det Bra

  • Snygg design
  • Bra ljud
  • ANC och genomhörning fungerar bra

Det Dåliga

  • Sitter lite väl hårt åt mot huvudet
  • Basen kunde ha varit bättre
  • Till en början var det svårt att hitta rätt knapp på höger kåpa
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi