Wacom Bamboo Slate

Av i i Recensioner, 3 Mer

Wacom Bamboo Slate

Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till mobilen eller surfplattan.

Bamboo Slate finns i två format. Dels A4 vilken jag har testat och dels det nättare formatet A5. Syftet är att du ska anteckna och rita skisser på ett vanligt papper som du sedan med ett knapptryck digitaliserar till din mobil eller surfplatta.

Du kan använda helt vanligt papper tillsammans med Bamboo Slate. Ett kollegieblock passar dock inte utan blocket måste ha en pappkartong på baksidan som kan stickas in i springan på Bamboo Slate. Det finns dock mängder av sådana block att köpa i handeln. Pennan är special – det går inte att använda en vanlig penna. Det medföljer en utbytbar patron och fler kan köpas till.

Man ritar och skriver som vanligt på pappret. När man är klar trycker man på en synkningsknapp varvid det man antecknat överförs till appen Wacom inkspace. Om Bamboo Slate inte är ansluten via Bluetooth till en mobiltelefon eller surfplatta (iOS eller Android) kan upp till 100 sidor lagras i plattan tills synkronisering kan ske. Det är praktiskt då man inte behöver oroa sig för att några anteckningar försvinner om man glömt eller valt att inte koppla upp Bamboo Slate.

Innehållet synkroniseras med Wacom Inkspace moln. Man kan synka mellan olika smarta enheter och exportera till JPEG, PNG, PDF, WILL (Wacom Ink Layer Language) samt det skalbara vektorformatet SVG. 50 GB utrymme ingår vilket räcker till minst 60 000 sidor anteckningar. Det går också att konvertera text samt organisera sidorna.

Det går hjälpligt att konvertera till text. Till och med för mina kråkfötter till text översattes hyfsat. Men det är irriterande att appen hela tiden envisas med att översätta till engelska. Man måste ställa om till svenska varje gång man gör en ny textanalys. Dessutom har appen en tendens att säga att den inte klarar analysen utan man måste prova igen. Denna gång förhoppningsvis med positivt resultat.

Appen till Bamboo Slate har inte bara en app utan krångligt nog två. Wacom Inkspace är grundappen som är enkel. Till den kommer Wacom Paper. Denna app gör att man kan organisera anteckningar. Man kan också göra mycket enkla redigeringar i anteckningarna såsom att färga text, lägga till streck och sudda. Det är irriterande att dessa enkla funktioner inte finns i Wacom Inkspace.

Innan ett köp bör man tänka på att Bamboo Slate inte är en platta för skisser och konst utan för anteckningar. Anledningen till att jag skriver så är att pennans tryckkänslighet är dålig. Jag lyckades få fram några få grader av tryckkänslighet, men det mesta blev relativt mörkt, som om jag tryckt ganska hårt. Det gör inte speciellt mycket för anteckningar, men en konstnär vill gärna ha ordentlig tryckkänslighet.

Behöver du ett smart anteckningsblock och inte har behov av några stora konstnärliga funktioner är Bamboo Slate bra. Den är enkel att använda, men att man tvingas använda två appar är dåligt. Lite fler funktioner, däribland textigenkänning i gratisabonnemanget, står högt på önskelistan.

Det Bra

  • Enkel att använda
  • Inger ett bra kvalitetsintryck
  • Kan anteckna utan att vara uppkopplad
  • Textigenkänningen fungerar hyfsat

Det Dåliga

  • Två appar
  • Fler funktioner vore önskvärt
  • Ganska dyr (1 400 kr i dagsläget)
  • Dålig tryckkänslighet
7

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi