Wiz Squire

Av i i Recensioner, 3 Mer

Wiz har en serie produkter för det smarta hemmet. Squire är en bordslampa med färgad LED-belysning.

Wiz är ett varumärke som, precis som Philips Hue, ägs av Signify. I motsatts till många av produkterna i Philips Hue-sortimentet krävs ingen speciell brygga för att använda Wiz produkter. De ansluts direkt till wifi och styrs via en app i mobilen eller surfplattan.

Wiz har precis släppt ett flertal belysningsprodukter. Jag har testat bordslampan Squire. Formgivningen är ganska snygg. Lampan är rund och har vita kanter. Den är sned i toppen med skarpa kanter samt avrundad i botten. Toppen såväl som bottenkanten har LED-belysning.

Installationen börjar med att man installerar Wiz app. Sen följer anvisningarna som är på engelska. Man skapar ett rum varefter man ansluter lampan. Man kan automatiskt installera flera lampor samtidigt. Om du vill använda det automatiska läget behöver du dock ställa in routern på 2,4 GHz om den står på 5 GHz. Trots att jag ändrade inställning till 2,4 GHz gick inte min lampa att installera automatiskt. Den manuella installationen var dock inte speciellt svår och den kan genomföras på 2,4 GHz eller 5 GHz.

Väl installerad styrs Squire via appen. Inställningsmöjligheterna är begränsade. Det gör att allt blir överskådligt och lätthanterligt. Man kan ställa in färgtemperaturen mellan 2 200 och 6 500 Kelvin. Inställningen av ljusstyrkan är lättillgänglig, strömbrytaren likaså. Man behöver emellertid inte använda appen för att stänga av lampan eller justera ljusstyrka utan det finns en knapp på lampans framsida. Den är alltför liten och väldigt trög. Man måste hålla i Squire när man trycker in knappen. Annars flyttas lampan.

I appen kan man även ställa in olika färgscheman. Man kan ha stadigt eller olika pulserande ljus. Här har Signify inte lyckats fullt ut då färgskiftningarna är lama och man kan inte skapa egna. Vill du skapa eget får du nöja dig med en enkel färg.

Om du förväntar dig en produkt i klass med de ur Philip Hues sortiment kommer du att bli besviken på Wiz Squire. Det är en enkel och lättanvänd lampa som gör det jobb som utlovas. Jag tycker dock att man kunde ha utvecklat den färgskiftningarna. Vidare är knappen på lampan riktigt dålig.

 

Det Bra

  • Enkel att installera
  • Enkel att handha
  • Ganska snygg

Det Dåliga

  • Man kan behöva ändra routern till 2,4 GHz för automatisk installation
  • Dåliga färgskiftningar
  • Engelska
  • Knappen på Squire är liten och trög
5/10

Skriven av: Mats Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi