Xtorm XB102 Power Bank Free 15000 mAh

Av i i Recensioner, 3 Mer

Ett bärbart batteri är för många en räddning när mobilens eller surplattans batteri inte räcker en hel dag. Ett exempel är Pokémon Go-spelande.

Xtorm XB102 är inget billigt bärbart batteri. Enligt prisjakt kostar det från 800 kronor i dagsläget. Det har hög kapacitet om 15000 mAh och tre portar. En av styrkorna hos Xtorm XB102 är att batteriet har dynamiska USB-portar som sammanlagt kan leverera maximalt 3,5 A. Med dynamisk menas att batteriet känner av behovet av ström i de enheter som kopplats till den för laddning. Att batteriet kan leverera 3,5 A innebär att det kan ladda en normal surfplatta som drar 2,1 A och en telefon som drar 1 A samtidigt med full effekt. Dessutom kan en tredje enhet laddas samtidigt. Ofta är portarna på ett bärbart batteri märkta med 2,1 A respektive 1 A. Det finns ingen sådan märkning på Xtorm XB102. Alla portar kan leverera mycket ström. Ansluter man flera enheter samtidigt ska man dock ansluta den enhet som kräver mest ström i första porten.

En svaghet är att det inte finns någon display som visar laddningsstatus. Det tycker jag borde vara standard på ett batteri i prisklassen. Det finns enbart fyra dioder som visar laddningen i intervall om 25%. Det är stor skillnad på om batteriet är laddat till 26% eller 50%. Det är också bekvämt att Xtorm XB102 har en inbyggd laddningskabel. Batteriet kan även laddas via en kabel med micro-USB. Det medföljer även en väska.

Jag har mätt tiden för att ladda två enheter – en surfplatta med 5200 mAh batteri med originalladdare på 2,1 mA samt en mobiltelefon med 3060 mAh batteri och 1 A originalladdare. Surfplattan gick att ladda 2 ½ gång. Omräknat innebär det att XB102 kunde leverera 13000 mA under förutsättning att plattans batteri inte understiger det nominella värdet på 5200 mAh. Mobilen kunde laddas 5 2/5 gånger. Det motsvarar 13500 mA. Att batteriet inte levererar 15000 mA är inget att oroa sig för. Det är sällan (om ens någon gång) som ett batteri levererar full kapacitet. 13000-13500 mA är bra.

Xtorm XB102 laddade surfplattan och telefonen ganska snabbt. Det gick 5% snabbare att ladda surfplattan med Xtorm XB102 jämfört med originalladdaren. Motsvarande för mobilen var hela 30% snabbare. Xtorm XB102 imponerade riktigt mycket när båda enheterna laddades samtidigt. Det gick nästan lika snabbt att ladda dem tillsammans som enskilt – närmare bestämt enbart 5% långsammare vilket jag tycker är riktigt bra. Jag har även testat att ladda tre enheter samtidigt, men här har jag ingen tid. Det gick emellertid snabbt att ladda dessa tre enheter samtidigt.

Sammanfattningsvis är Xtorm XB102 ett riktigt bra bärbart batteri. Hög kapacitet tillsammans med dynamisk USB-laddning är styrkorna. Svagheten ligger i att det inte finns någon display som visar laddningen.

Specifikationer

Battery capacity: 15.000mAh
Battery-type: Li-ion
Dimensions: 13×7,5×2,2cm
Input: 2A 5V
Output: 3x USB (3,5A combined/ max)
Weight: 315 grams
Including: Manual, Pouch and Micro USB Charging Cable

Det Bra

  • Snabb laddning
  • Snabb laddning av två eller fler enheter
  • Dynamiska portar
  • Levererar hög strömstyrka
  • Tre USB-portar

Det Dåliga

  • Ingen display
  • Inbyggd laddningskabel
  • Väska medföljer ej
8

Skriven av: Linda Ernofsson

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi