Appar eller webbplatser för spel på internet?

Internet har revolutionerat IT-sektorn och med varje år som går kommer nyheter som förändrar den ytterligare, och utvecklar nya möjligheter för användarna. Ifrån stationära datorer till bärbara pc, till smartphones och surfplattor. Allt detta har satt den gamla stationära datorn åt sidan när det kommer till att surfa bekvämt: mobila enheter är helt enkelt mer praktiska och lättare att hantera.

Å andra sidan sågs inte dessa enheter som tillräckligt pålitliga för att utföra viktigare transaktioner. Där, till exempel, ett kreditkort krävdes eller när man utförde mer delikata handlingar såsom att boka flyg eller hotell, i dessa fall använde man länge fortfarande en dator. Nu har tiderna dock förändrats, framförallt tack vare tillkomsten av Appar. En hemsida likt bet365 casino fungerar även den mycket likt en app.

Appar, eller applikationer, är program utvecklade för att optimera surfande på mobila enheter och idag är de ofta också mer praktiska än den klassiska webbsajten. Förtroendet till surfplattor har i och med detta blivit jämförbara med det man har för stationära datorer, och då är de förstnämnda betydligt mer avslappnade att använda.

Spelappar: direkta och effektiva

Idag finns ett enormt utbud av spel att välja mellan både för dator och mobila appar, även vad gäller spel på internet. Motivet är fortfarande optimering, bekvämlighet och säkerhet för användaren. Ingen bransch idag kan längre avstå ifrån att använda sig av surfplattor och smartphones, vare sig det handlar om spel eller shopping.

Appar har i många fall en stor nackdel i att, i motsats till en webbsajt, de belamrar användaren med aviseringar när de installerat den på telefonen. Detta resulterar ofta i avinstalleringar, eftersom dessa aviseringar inte bara stör användaren men också dennes sällskap. Vid användandet av t ex diet- eller dejtingappar, kanske det inte alltid är uppskattat att alla andra får reda på vad man använder.

Denna trend verkar lyckligtvis vara på utdöende, eftersom apptillverkarna vill behålla sin publik, även om många invasiva appar fortfarande existerar. En app garanterar hur som helst ett direkt förhållande med användaren, eftersom det är något man alltid har med sig i fickan.

Webbplatser: för- och nackdelar

När man pratar om webbsajter, bör man inte bara ta hänsyn till stationära och bärbara datorer, men också mobila webbsidor. Av denna anledning är det oumbärligt att webbplatsen är responsiva, dvs att den är likvärdigt läsbar och surfvänlig ifrån en mobiltelefon eller platta. En webbsajt har ett mer distanserat förhållande till sina användare och det är inte alltid en fördel vad gäller deras engagemang och lojalitet.

Det bör dock tilläggas att genom ett abonnemang ändras förhållandet med användaren och surfandet förbättras ur denna synvinkel. Den största fördelen med en webbplats är att ingen installering krävs på den egna telefonen, något som många ogärna gör pga den plats de upptar på telefonen. Med en webbplats behövs inga kontinuerliga uppdateringar göras och man är dessutom inte tvungen att använda vissa enheter, eftersom det räcker med tillgång till viken webbläsare som helst.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi