Bästa mobilabonnemangen för gaming

Gaming i mobilen är en självklarhet i dagens samhälle, och tack vare 4G- och 5G-näten har spelen som spelupplevelsen blivit fantastisk. Men vilket är det bästa mobilabonnemanget för gaming i mobilen eller surfplattan? Vad ska man tänka på när man söker efter ett bra mobilabonnemang?

Här kommer några knep man ska tänka på när man väljer abonnemang för gaming och några av de bästa mobilabonnemangen på marknaden när det gäller gaming.

Vad ska man tänka på när det gäller gaming med mobilabonnemang?

  • DATAMÄNGDEN

Man ska hitta en datamängd som motsvarar det egna spelandet. För lite surf innebär att du måste fylla på hela tiden. Det blir kostsamt i det långa loppet. När det gäller gaming krävs det mycket datamängd, med andra ord du ska hitta stor surfmängd till lågt pris.

  • TÄCKNING

Bra täckning är ingen garanti. Lite beroende på var man bor i Sverige så är täckningen av varierande kvalitet. En viktig punkt är att se till att ditt abonnemang har så bra täckning som möjligt för att du ska kunna köra gaming.

  • KOSTNADEN

Den här punkten är relativt lätt. Utgår du från dina egna behov gällande surf och samtidigt hittar operatörer med bra täckning så är det bara att välja det abonnemang som kostar minst pengar. Det finns ingen anledning att betala mer pengar än nödvändigt.

  • VÄLJ ABONNEMANG UTAN BINDNINGSTID

Det finns fördelar med att välja abonnemang som saknar bindningstid. Vill man byta abonnemang så räcker det med ett samtal så är det klart. Ett bindningsfritt abonnemang är klart fördelaktigt och om man jämför med motsatsen så innebär en uppsägning att man antingen tvingas vänta ut bindningstiden eller får betala en slutfaktura för de månadskostnader som finns kvar. Därför är rådet att man väljer ett abonnemang som inte har någon bindningstid.

  • MÖJLIGHET ATT BEGRÄNSA SURF OCH SPEL FÖR BARN

En viktig punkt är ovan, vill man begränsa möjligheten för sitt barn att lägga ner för stor tid på gaming så ska man välja ett mobilabonnemang som har denna möjlighet.

Tips på de bästa mobilabonnemangen för gaming just nu

I vår lista nedan kan ni ta del av de mobilabonnemang som vi anser vara bäst just nu för gaming i mobilen.

Hallon

Hallon har riktigt bra erbjudanden med förmånliga kampanjer. Här kan du välja mellan fem olika abonnemang med surfmängder från 4 GB upp till 100 GB.

Till barn, ungdomar och studenter erbjuder Hallon ett extra förmånligt erbjudande – nämligen dubbla surfen. Detta innebär att du kan få upp till hela 200 GB surf för samma pris som 100 GB.

Detta gör Hallon till ett av de mobilabonnemangen för gaming där du behöver massor av surf och då helst till en låg kostnad. Samtidigt så är det abonnemangsfritt, vilket ber dig friheten att byta mobilabonnemang om du hittar något bättre

Chilimobil

Har ett abonnemang som ger dig en stor surfmängd på 100 GB i månaden till ett pris på 279 kronor. Även detta abonnemang är fritt att byta om man inte är nöjd och hittar andra alternativ.

Vimla

Har ett abonnemang som ger dig hela 100 GB surf i månaden till ett fastpris på 350 kronor, utan bindningstid. Dessutom får du 30 GB extra surf när du registrerar dig.

Tre – Com Hem – Telia – Tele 2 – Telenor

Man ska inte glömma bort de stora jättarna, som alla har obegränsat med surf för en fast kostnad. Dessa kan vara lite dyrare, men om man spelar mycket så kommer man att tjäna på att ha fri surfmängd.

Här vet man dessutom att om man väljer rätt abonnemang av dessa med bästa täckning där man bor så har man bästa möjligheterna att få bästa spelglädjen. Om man kör mycket gaming på mobiltelefonen så är detta till en stor fördel.

På alla dessa företag så finns det också en barnspärr för gaming som kan utnyttjas om man har barn som fastnar vid spelen.

Nackdelen med dessa abonnemang kan vara att du måste låsa upp dig på ett abonnemang som du kanske inte vill. Här ska man också veta att alla dessa abonnemang är klara för 5G som lanserats, men som ännu är långt ifrån utbyggt ännu. När 5G är klart kan man kunna spela mycket snabbare och med bättre grafik än man kan idag.

Att tänka på

Det finns massor av mobilabonnemang att välja mellan, det man ska tänka på är de saker vi skrivit om. Alla nya abonnemang kommer hela tiden med nya erbjudanden. Hittar man bra surfmängd, med bra täckning till ett bra pris så är detta det absolut bästa. Men om man vill spela obehindrat och inte vill att surfen ska ta slut eller att spelet inte fungerar i rätt hastighet så välj de säkra korten som är de största bolagen som oftast också äger näten som du surfar i.  Men nackdelen är att du kanske måste låsa upp dig med ett längre avtal.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi