Bästa tv-spelen med rymdtema

Man kan njuta av sci-fi på många sätt, exempelvis tv-serier, filmer och tv-spel. Idag har till och med en del av gårdagens sci-fi blivit verklighet. Vem trodde för 20 år sedan att vi skulle ha bettingspel lättillgänglig i en bärbar telefon på https://campobet.se/sv/? Det finns dessutom flertalet spel till Playstation 4, PC, Nintendo och Xbox One med sci-fi som tema. Vi tar dig igenom de mest populära spelen utanför planetens gränser. Är du redo för en resa långt in i djupaste universum?

Super Mario Galaxy – En av Nintendos klassiker

Vi är nog många som inte kan glömma de otaliga kvällarna man spenderat framför Nintendo 8-bitars med Super Mario. Den italienska lilla figuren har blivit kultförklarad över hela världen. När Nintendo gick ut och informerade om lanseringen av Super Mario Galaxy till Nintendo Wii, var det många som hoppades på något riktigt bra.

Inte ens den värsta skeptikern kan klaga på Super Mario Galaxy. Visst brukade Mario vara en mäktig rörmokare men hans färdigheter som astronaut ska inte underskattas. Efter lanseringen fanns det ett bara ord som kunde beskriva spelet: succé. Det är härligt att se en ny spelkontroll och allt det innebär, samtidigt som spelet inte tappat bort sig själv i kampen om att ha kvar det autentiska som gjort Super Mario så välkänt. Trots att spelet är 10 år gammalt är det nästan lika tidlöst som Super Mario till 8-bitar. Super Mario Galaxy fick även en hyllad uppföljare.

Star Wars, Starcraft, Star Trek och Halo

Star Wars har varit med oss en längre tid, både på bioduken och i våra spelkonsoler. Det startade med Star Wars till Super Nintendo och förra året kom den senaste versionen; Star Wars Battlefront 2 ut. Numera äger Disney Star Wars, men inte ens de värsta kritikerna har klagat på de nya filmerna eller tv-spelen.

Starcraft har hängt med i 20 år sedan lanseringen 1998. Framförallt i Sydkorea är det otroligt populärt och här tävlar man i spelet. Starcraft II släpptes i sin första version 2010, alltså hela 12 år efter originalet. Den första versionen hette Wings of liberty som följdes upp med Heart of the Swarm 2013 och Legacy of the World 2015. Än idag är Starcraft ett av de mest populära rymdspelen någonsin.

Star Trek har mjölkats sönder på TV6 så länge att de flesta idag har svårt för tv-serien. Men om Star Treks senaste tv-spel går det inte att säga samma sak. Skapat för VR får du känslan av att det är du som styr rymdskeppet på riktigt. Detta actionäventyrsspel finns tillgängligt till Playstation 4 och Microsoft Windows. Vi vågar på riktigt säga att spelet är 100 gånger bättre än den uttjatade tv-serien.

Halo är också en klassiker när det kommer till tv-spel med rymdtema. Spelet är mest känt till Xbox och spreds som en löpeld vid lanseringen 2001. I spelet är det intergalaktiskt krig mellan människor och aliens. Det har släppts flertalet olika versioner av Halo sedan Halo: Combat Evolved släpptes 2001. Totalt har det släppts 13 olika versioner varav Halo Wars 2 är det senaste från 2017.

Andra gedigna rymdspel

I Dead Space följer vi ingenjören Isaac Clarke på det intergalaktiska skeppet USG Ishimura. Efter att Clarke upptäckt att han inte är ensam, tvingas han slåss för sin överlevnad. Spelet är oerhört spännande och har inspirerat många rymdspels-fanatiker. Framförallt ljudet hyllas enormt i spelet. Därför rekommenderas det att skruva upp rejält eller använda hörlurar.

Alien är kanske den kändaste skräckfilmen med rymdtema. Naturligt ligger filmen som inspiration för flertalet tv-spel sedan den första filmen 1979. Den tidlösa filmserien fick en ny version 2017, när Alien – Covenant släpptes. Det senaste spelet Alien: Isolation är riktigt läskigt och för dig som gillar intergalaktiska skräckupplevelser kryddat med läskiga aliens, finns det nog inget bättre spel än Alien – Covenant.

Till sist vill vi tipsa om Angry Birds space. De arga fåglarna från Rovio gjorde succé när de kom 2009. Tre år senare lanserades Angry Birds med temat Space. Spelet går ut på att förinta grisarna som i alla andra versioner, med den stora skillnaden att du nu befinner dig i rymden.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi