Bättre gaming med trådlös snabbladdare – här är fördelarna med Magsafe

Du som gillar att spela vet redan att framtidens teknik är här, och att den utvecklas stadigt. Det är viktigt att hänga med i svängarna för att också du ska kunna utvecklas och få en bättre upplevelse. Tekniken blir inte minst alltmer trådlös i vardagen. Det underlättar verkligen att slippa krångla med sladdar som trasslar sig eller glappar. Det skapar en ren och städad omgivning, speciellt hemma ifall man har flera skärmar och tillbehör.

Du har säkert redan stött på trådlös laddare till din mobil. Allt eftersom tekniken utvecklas så hamnar ju det trådlösa närmare hemmet och blir tillgänglig för allt fler. Trådlös snabbladdare är ett sådant exempel. Låt oss kika på en specifik typ av trådlös laddare. Vad är Magsafe laddare, och hur kan den förbättra din upplevelse av gaming? Det är värt att kolla in de prylarna som kan göra spelandet på mobilen både smidigare och roligare.

Trådlös laddning – hur det fungerar

Först, lite historia, för teknikens historia är riktigt spännande. Kunskap om teknikens historia gör dessutom att man kan uppskatta allt jobb som har lagts ned på att skapa de bästa teknikprylarna för dig. Det gör också att du kan förstå bättre vad framtiden kommer att föra med sig i form av trådlös laddning.

Riktigt intressant är det att även om du tror att trådlös elektricitet är något från vårt moderna samhälle, så var Nikola Tesla det här på spåren i sitt laboratorium redan i slutet av 1800-talet. Han jobbade mycket med magnetisk elektricitet. Idag är det givetvis lite annorlunda, och mycket mer effektivt, och vi vanliga människor kan få tillgång till det, men redan då fanns idéerna.

Så hur fungerar det egentligen? Du har säkert använt en induktionsspis någon gång. Den använder sig av samma teknik som din iPhone när du laddar den med en MagSafe laddare. Din enhet måste, precis som kastrullen på induktionsplattan, nudda just den ytan dit strömmen tillförs. Din laddare kopplas till ett strömförande uttag, men du behöver sedan inte fästa din telefon, klocka eller dina trådlösa hörlurar till något, utan det räcker att de ligger ovanpå laddplattan.

Din laddplatta är konstruerad med en elektromagnetisk spole. När du sedan placerar din teknikpryl ovanpå plattan så skickar plattan ut ett antennliknande fält med energi till din enhet. Din enhet i sin tur har också en elektromagnetisk spole av mindre format inbyggd. Denna spole kan ta emot den energi som laddningsplattan skickar ut, och omvandlar sedan energin till det som behövs för att ladda batteriet. Kom ihåg att din enhet mår bäst av att aldrig vara helt urladdad. Batteriet i mobilen håller sig som bäst när du laddar innan det når 0 % och inte laddar mer än till högst 80 %.

Fördelarna med en MagSafe laddare

Även om både Androidtelefoner och iPhone använder sig av trådlös laddning så är MagSafe speciellt skapat för din iPhone. Mer specifikt, din iPhone 12, 13 eller 14. Det är även troligt att iPhone 15 kommer att ha denna trådlösa funktion, även om den också har en USB-C port.

Det pratas mycket om fördelar och nackdelar med trådlös laddning. En nackdel är att din enhet behöver vara stationerad på laddningsplattan under laddning. Men det är inte något problem för dig som ofta sitter stationerad vid ett gaming-skrivbord. Vid skrivbordet gör sig trådlösa laddare alldeles utmärkt eftersom du bara behöver en laddare för att ladda flera olika prylar samtidigt. Det är effektivt och skapar renare ytor.

För dig som alltid har med dig telefonen och behöver möjlighet att ladda den borta från skrivbordet, finns den perfekta lösningen – en trådlös MagSafe powerbank. Den snäpper du fast i din telefon utan att krångla med sladdar, och sedan kan du spela mobilspel var du än är. Vi ser fram emot att se vad framtiden har att bjuda på inom trådlös laddning, för en roligare och enklare vardag.