Bettingsidor satsar på e-sport

E-sport har blivit en benämning de flesta idag känner till och miljontals personer deltar i sporten. I samband med dess tillväxt har också spelbolagen börjat satsa mer på den. Kort sagt ser framtiden väldigt ljus ut för den elektroniska sporten och rumt om i världen märker vi hur stort intresset är. Låt oss titta på några av de element som har gjort e-sporten till vad den är idag.

Livestreaming

Det har visat sig att livestreaming och influencing fungerar klockrent i spelvärlden. Nya som gamla spelare söker sig till profiler de gillar, men också kan lära sig mer av. På Twtich, den ledande tjänsten för spelstreaming, har skickliga spelare egna kanaler som andra kan följa och uppleva deras speläventyr tillsammans med dem. De största profilerna på Twitch har hundratusentals följare och tjänar pengar på reklamsamarbete.

Livestreaming har givetvis gjort det mer populärt med livebetting på e-sport. Många ser det som en fördel att kunna spela under matchens hetta. Vill du läsa mer om livebetting kan du kolla upp bettingsidor med esport, flera av bolagen erbjuder den möjligheten.

Stora turneringar

Folk som älskar e-sport är ofta tävlingsinriktade och lever för de stora matcherna. Inom sporten finns det flera enorma turneringar där allting ställs på sin spets. Några av dem är Dota 2-turneringen The International, CS: GO Major Championships och League of Legends World Championship.

Utöver dessa stora turneringar finns det stora LAN-event, där världens största är Dreamhack som äger rum varje år i Jönköping i Sverige. Dessa världsomfattande event har givetvis en stor plats på bettingsajter, som bevakar de mest uppmärksammade matcherna och turneringarna.

Stora prispengar

Miljontals spelare drömmer om att kunna försörja sig på e-sport, vilket nu är en större möjlighet än tidigare. I de stora turneringarna slåss de tävlande om att vara bäst, men också om prispotten som kan vara riktigt stor. I förra årets upplaga av The International var det otroligt 25 miljoner dollar i potten. Vanligtvis delas priset på många personer. Hemsidan Influencer Marketing Hub lyfte 2018 fram Peter Pandam som den största e-sportinfluencern, med totalt 2.6 miljoner dollar i prispengar och tusentals följare på sina sociala medier. Många som bettar på e-sport har lagt sina spel på Peter Pandams sida.

 

Ja, e-sporten blomstrar som aldrig förr och visst ska det bli spännande att följa dess fortsatta utveckling.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi