Dataspelen som tog oss med storm

Genom tiderna har det funnits olika dataspel som har påverkat oss människor. En del av dataspelen som har kommit att bli populära har ofta haft nya häftiga effekter eller funktioner som tidigare inte har funnits. Det har med all säkerhet vara en av de bidragande effekterna till varför spelen har blivit så populära. En del dataspel har först kommit ut till pc och sedan har samma spel placerats till mac-dator också och till andra typer av spelkonsoler så som nintendo, playstation eller xbox. 

Spelen som förändrade spelvärlden

  • James Bond 007 till Nintendo 64 var på många sätt ett nytt spel som gjorde att många fastnade för Nintendo på den tiden. Spelet hade många coola effekter och till spelkonsolen kunde man inte bara ha de normala gråa kontrollerna som kom med själva konsolen. Det dröjde nämligen inte länge innan man kunde köpa handkontroller i olika färger vilket var mycket populärt.
  • Rollercoaster Tycoon hette det revolutionerande spel där man som spelare skulle bygga upp en nöjespark med allt vad den innebär. Så som matställen, dekorationer och givetvis åkattraktioner. Vissa åkattraktionen kunde man till och med bygga själv hur man än vill, om man ville att de skulle se ut som en stor dildo eller som en julgran exempelvis. När spelet sedan startade fick man som spelare styra parkens ekonomi och se till att det kom besökare.
  • Zelda var en av de bäst säljande spelen som har funnits. Även om Zelda lanserades som tv-spel kunde man även spela det på dator. Spelet är ett klassiskt äventyrsspel där hjälten Link skulle rädda prinsessan Zelda. Genom att ta sig igenom banan på olika sätt och hela tiden få nya typer av vapen kunden Link tillslut rädda Zelda. 
  • SimCity är en serie spel från utvecklarna Maxis och dessa spel har varit mycket populära genom tiderna. Just SimCity 3000 var mycket nytt och revolutionerande när det kom på marknaden och det dröjde ett bra tag innan uppföljaren SimCity 4 kom ut. Det har sedan kommit många nya uppföljare på senare dagar.

Dåtiden och läget idag

Idag kommer det ut dataspel var och varannan dag och det kan vara svårt att hänga med på alla spel som lanseras. Om man verkligen vill hänga med så måste man ligga i och vara inne på spelutvecklares hemsidor konstant för att kunna hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna i förhållande till vilka spel som utkommer på marknaden inom snart framtid. Dessutom måste man ju betala för alla nya spel som kommer ut, om man vill köpa dem det vill säga.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi