De bästa smarta hemmet-lamporna för gamers just nu

Känner du för att ta din spelupplevelse till en ny nivå? Tänk dig ett ställe med grymt ljus som anpassas efter ditt spel och som styrs av det som syns på skärmen.

Nu tänker du kanske ”låter coolt, vart kan jag åka för att testa på det då?”. Svaret är: du kan fixa det till ditt eget hem, hur smidigt som helst! Välkommen till framtiden!

Nu ska vi tillsammans kolla in de absolut bästa smarta lamporna för gamers som finns på marknaden. Som du kommer att märka är de alla en utmärkt investering som både gör det roligare att spela och som kan lysa upp rummet när du pysslar med annat.

Philips Hue

Philips Hue är en riktig storfavorit och ofta den första lampan folk tänker på när man börjar prata om smarta lampor för hemmet. Denna kraftfulla lilla manick gör det möjligt att välja mellan flera miljoner olika färger och nyanser och 50 000 nyanser av vitt ljus för vanlig belysning.

Lampan kan enkelt kontrolleras med din smartphone eller platta och kan synkas till både musik, spel och filmer. Till den kan man köpa tillbehör som till exempel en dimmer och rörelsesensor. Den är kompatibel med smarta lösningar som Amazon Echo, Google Home och Apple HomeKit.

Osram LED

Osram LED lampor är perfekta när du vill ha en flexibel lösning. De finns två olika sorters smarta lampor att välja på. Den ena typen använder man Bluetooth för att koppla till mobilen (tack vare Siri kan du använda röstkommando). Den andra behöver man en gateway till, alltså en liten låda som man sätter på väggkontakten) och den har internet, vilket betyder att du kan styra den även när du inte är hemma.

Även Osram kan hantera massor av olika färger för att göra din gamingupplevelse komplett.

Hive Active Light

Om du letar efter något lite annorlunda borde du kolla in ett startpaket med Hive Active Light. I paketet får du en LED-lampa som kan tonas från kallt till varmt ljus, en s.k. home hub, en smart kontakt och två smarta fönster/dörrsensorer. Sedan kan du köpa till fler lampor för att skräddarsy ditt spelrum.

Nanoleaf Light

Ljud och bild från appar och spel som är kompatibla med Razer Chroma kan synkas med Nanoleafs ljuspaneler tack vare ett gratis verktyg för Windows. Med rytmversionen kan du också synka mobilen från din mobil när du spelar eller slappar. Denna lösningen kostar lite extra, men är verkligen värd det!

Flux Wifi Smart Led

Om du är ute efter något billigt men effektivt kan du testa Flux WiFi-lampa. Den gör det lätt att skräddarsy din belysning med hjälp av en palett med 16 miljoner färger, plus olika nyanser av vitt ljus. Detta är den enklaste produkten på denna listan att installera då det inte behövs något mer än själva lampan och en app på mobilen.

En annan bra grej är att den kan imitera en soluppgång så att det blir ljusare och ljusare i rummet tills du vaknar.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi