Föreningar och skolklasser kan sälja delikatesser

Föreningar och skolklasser över hela Sverige kan välja att sälja delikatesser för att få in pengar till sin verksamhet. Det kan till exempel handla om en spelförening som måste få in pengar för att åka på en turnering eller skaffa ny utrustning, eller en skolklass som ska samla in pengar för att åka på en skolresa.

Att föreningar säljer saker för att få in pengar är en vanlig företeelse i Sverige och det finns flera företag med produkter som endast säljs av ideella föreningar. Ett sådant företag är Delikatesskungen.se som har låtit 25 000 grupper har gjort sedan starten 1992. Deras koncept är välbeprövat, samt lätt för föreningar och grupper över hela Sverige att använda och lyckas med. Nyckeln till framgång är att de erbjuder efterfrågade produkter som är noggrant utvalda och håller hög kvalitet.

Precis som namnet föreslår så har Delikatesskungen delikatesser av olika slag. Det finns till exempel salamikorvar, marinerade oliver, ostar, chokladpraliner, olivolja och vinäger samt godis som dragerad lakrits och mandel. Delikatesser är lätt att sälja in och fördelen är att många kunder återkommer för att köpa mer när det första köpet har ätits upp. Det gör att en förening eller klass kan sälja flera gånger till samma personer, istället för bara en enstaka gång.

Alla typer av föreningar kan använda sig av Delikatesskungens koncept, så länge som de är en ideell förening utan vinstsyfte. Till exempel kan en e-sportförening som spelar tillsammans i turneringar och endast använder vinstpengarna till utrustning eller aktiviteter för gruppen använda tjänsten. Det finns ingen begränsning på deltagare, så både små och stora grupper kan sälja genom Delikatesskungen. Förutom att få in pengar till föreningen eller klassen så är det en rolig aktivitet som kan föra deltagarna närmare varandra.

Ett enkelt koncept

Föreningarna eller skolklasserna registrerar sig helt enkelt för tjänsten och beställer hem ett säljpaket, sedan utser de en kontaktperson som måste vara över 18 år. Det är kontaktpersonen som sköter all kommunikation med tjänsten. Alla deltagare säljer sedan till intresserade personer genom sin personliga webbutik eller genom att själva ta upp beställningar genom orderlistor. Allt material följer med i säljpaketet. Beställningarna som kommer in skickas sedan till Delikatesskungen och varorna skickas till gruppen som levererar vidare till kunderna.

Lättsålda produkter

Delikatesserna är utvalda för sin höga kvalitet och det gör dem lättsålda, men de är även billigare än vad liknande produkter kostar i delikatessbutiker. Som säljare ligger inte gruppen ute med några pengar, utan allt betalas när kunderna har betalat gruppen. Delikatesserna kostar 190 kronor per förpackning och gruppen tjänar 47-67 kronor per förpackning plus eventuella bonusar. I genomsnitt säljer en person 12 delikatesser.