Hur har smartmobilen förändrat betting online?

Det första du kanske tänker är, inget alls, eftersom betting online har varit densamma sedan du började med betting online via datorn. Eller så tänker du, mycket har förändrats eftersom betting online blir tillgängligt på ett helt annat sätt. Och det är just den tesen som vi vill gräva vidare i.

Smartmobiler gör betting online tillgängliga

Smartphone eller smartmobilen som det egentligen heter är en kombination av en handburen dator och en mobiltelefon. Dom allra första smartmobilerna såldes så tidigt som i slutet av 1990-talet, men det var 1997 som Ericsson myntade namnet Smartphone. I takt med att Apples iPhone växte gick namnet en större spridning. Under 2010 och framåt distribuerades även Android-enheterna i stora skalor vilket gjorde begreppet smartmobil desto mer populärt.  Med internet tillgänglig i dessa enheter och utbudet av appar och smartmobilen förändrat många industrier, inte minst inom betting online.

Smartmobilen har idag sedan senaste millennieskifte, marknadsandelsmässigt ökat explosionsartat. Bara under 2011 hade över 25% av dom svenska hemmen tillgång till minst en smartmobil. Och under 2015 visar statistik på att över 75%, och senare 2018 över 95% av de svenska hemmen tillgång till en smartmobil. 2018 ägde minst 2,7 miljarder människor en smartmobil. Det är en exponentiell tillväxt som slår antalet datorer i hemmet. Detta sätter nya spelregler för hur betting online utformas och vilken strategi bettingleverantörerna jobbat utifrån när dom utformat erbjudanden. Med mobilen blir online betting tillgänglig 24/7, under årets alla dagar för mer än en tredjedel av världens alla invånare.

Smartmobiler förändrar online betting

Den största utmaningen är att med den snabba tillväxt av antalet online bettingspelare som råder idag, så ställs högre krav på att tekniken funkar, att man har ett särskiljande samt tydliga mervärde/lojalitetsprogram, krav på tilltalande användargränssnitt, betalningsmodeller och säkerhet. När man bettar online betalar man ofta för spelen via mobilen ofta då kopplat till ett bankkort eller via mobilt bankID eller motsvarande. Dessa typer av pengatransaktioner ställer höga krav på att säkerheten är hög vilket är något som exempelvis det seriösa online bettingbolaget Slotsia.com prioriterat högt. I takt med att det dyker upp flera online betting leverantörer dyker det även upp oseriösa aktörer. Man vill därför vara säker på att transaktionen mellan mobilen och online betting-leverantörer är säker. Vi har exempelvis i tidigare artiklar berättat om hur man finner dom allra bästa online casino-sidorna. Detta med fokus på säkerhet och villkor. Samma gäller online betting. Det är viktigt att man läser villkoren noggrant och även väljer en betalningsmetod som är säker. Vi kommer i senare artiklar berätta mer om själva säkerhet och krypteringsnivåer.

Att konstatera är att smartmobilen förändrat online betting ur många olika aspekter. Säkerhets är en sak, användarupplevelse/användargränssnitt anpassat för mobilen är en annan. Ett par andra aspekter är att spelaren ställer större krav på att online bettingen är tillgänglig när man har mobiltelefonen och att spelen/hemsidorna/appen är tillräckligt snabb och inte laggar.

Vi hoppas att denna artikel varit tillfredställande att ta del av och oavsett hur man ser på smartmobilen inverkan på online betting, så tror vi att det mesta är positivt!

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi