Kommande spel, en önskelista

Spelen släpps i en oändlig ström. Men, saknas det några spel? Här listar jag några teman som jag gärna vill se i kommande spel. Jag vet att de flesta teman jag tar upp redan använts eller till och med används idag, men det skadar inte med fler spel och framför allt inte förbättrade spel.

Det finns bra fotbollsspel. Det finns bra fotboll managementspel. Men det är något som saknas. Ett spel som tar styrkorna ur båda genrerna. Det vore något att kunna spela matcher av samma kvalitet i Football Manager 2021 som i FIFA 2021 och motsvarande för FIFA 2021. Det vore det perfekta spelet till e-sport och dessutom kunna betta på någon bettingsajt. Glöm inte att det finns en bonuskod bet365 som skulle kunna användas som start i en sådan eller annan betting.

King Kong är en av mina favoriter. Det finns visserligen många spel med denne lurvige gigant. Men varför inte fler? Jag vill spela som King Kong och mosa mina fientliga vänner som ser King Kong som ett monster. Fast jag är säker på att en betydligt mer aggressiv King Kong än i filmerna vore något att sätta tänderna i. Varför inte ett samarbetsspel där flera onda monster kämpar mot det goda – alltså precis motsatts till de flesta spel. Det kan exempelvis vara King Kong (ja, han får bli ond för en gångs skull), Godzilla med flera som sätter skräck i omvärlden.

Jag har precis tittat igenom samtliga avsnitt som finns på Blu-Ray av tv-serien Vikings. I denna tv-serie finns det mesta man kan tänkas vilja se i ett spel. Räder mot utländska städer, starka karaktärer och intriger för att nämna några. Gällande vikingar utspelar sig det senaste Assassin’s Creed-spelet under vikingatiden och det innehåller precis det jag efterlyser. Men jag vill ha mer. Denna underbara tidsepok är som gjord för fler spel. Dessutom saknar jag strategielement i Assassin’s Creed Valhalla. Blanda strategi med action och lyckan är gjord.

Vilken spelserie är egentligen bäst? Super Mario? Sonic? Battlefield? Diablo? Jag vill se ett strategi- eller managementspel där du som spelare bygger ett tv-spelimperium. Du tävlar mot andra online. Vem kan bygga det bästa imperiet och vilken spelserie står som segrare? Det bör inte vara spelserier från samma utgivare utan det vore kul med spel som korsar gränserna.

Disney Infinity. Varför la Disney ner denna underbara serie av spel med tillhörande platsfigurer? Att både kunna bygga fantastiska slott, racingbanor och samtidigt kunna spela minispel. Det var ett bra spelkoncept som tyvärr lagts i graven nu. Jag vill att den återupptas med en gång.

Nintendos Amiibofigurer borde få någon form av spelserie lik Disney Infinity, Lego Imaginators eller Skylanders. Det skulle kunna bestå av en hubbvärld mot Nintendos övriga spel. Från denna hubb skulle man kunna nå både lite mindre spel såväl som Nintendos AAA-titlar. Tänk en värld där du ena stunden står i Svampriket för att i nästa vara i Hyrule. Ju fler spel du har desto mer omfattande hubbvärld. Fast för att göra spelet värt pengarna måste man givetvis få ett mervärde kopplat till varje spel. Det kan vara ett mindre spel med tema hämtat från huvudspelet.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi