Konsol- och PC-spel

Det spelas bara mer och mer. Men hur kommer spelen att se ut i framtiden? Kommer vi fortsatt att sitta framför en PC och spela på nätverksspel eller blir det mer av konsoler? Det finns ju numera en ny generation konsoler. Även om det är svårt att sia om precis hur vi kommer att spela så tycks det inte råda någon tvekan om att vi kommer att spela.

Det blir bara mer spel i Sverige

Idag ökar spelandet och det är ingenting som pekar på att det ska minska framöver. Istället så tyder allt på att intresset för att spela på PC såväl som på konsoler fortsätter att öka. Speciellt intressant för framtiden är spel som erbjuder bonusar såsom rizk bonus. Men det handlar förstås en hel del om vad som utvecklas just nu och hur vi tar till oss den nya tekniken.

Virtuella spelvärldar

Något som kan komma att påverka var och hur vi väljer att spela är den virtuella upplevelse som spelet bjuder på. Det tycks finnas ett behov av spel som tar oss från vår vardag till en helt annan värld. Men de virtuella spelvärldarna handlar om så mycket mer än tanken om något fantastiskt. Med 3D-grafik och snabbare animationer så sugs vi in i handlingen. Om vi använder oss av utrustning som VR-glasögon så kanske det spelar mindre roll om spelen pågår på en PC eller på en konsol.

Både PC och konsoler lär utvecklas för att kunna erbjuda spelen som ger oss en verklig upplevelse av en fantasivärld. Både datorn och spelkonsolen har sin plats. Även om du tillhör de som säger att Nintendo är förlegat så kan du inte bortse ifrån att så många fortsätter att spela på de små handhållna konsolerna.

Säkra spel för barn

Om vi ser på det hela ur förälderns perspektiv så finns det helt klart en fördel med konsoler. Det räcker inte med viktig märkning som PEGI för att barnens spelaktiviteter ska förbli säkra för deras utveckling. Om spelstationen erbjuder tillgång till sådant som barn absolut inte ska ha tillgång till så innebär den en fara.

Konsoler kan kännas tryggare då det blir lättare för föräldrar att styra över innehållet. En PC går förvisso också att modifiera och kontrollera men det blir inte så lätt om den används av flera och ger tillgång till mer än spelen.

Sett ur detta perspektiv så kan konsolen som spelstation tyckas ha en klar fördel och den borde fortsatt efterfrågas. Men när det handlar om spel för äldre barn och vuxna så är hemmadatorn fortsatt ett mycket starkt kort.

Datorn förblir ett viktigt verktyg

Även om det kommer nya konsoler så lär spelen för dessa fortsatt anpassas till PC då så många fortsätter att spela på sin dator. Så om vi ponerar att de flesta fortsatt kommer att använda sig av en PC för jobb och mer så kommer datorn fortsatt att beaktas då framtidens spel tas fram.

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi