Metallicas olika spel

Det enormt populära hårdrocksbandet Metallica har en stor skara fans världen över. Men det är inte bara uppe på scenen som de har gjort sig till ett namn. Nej, Metallica är ett varumärke, som florerar i mängder av olika sammanhang. Från vinflaskor till TV-spel. Idag tittar vi på närmare på Metallicas spel genom åren.

Tillsammans med Guns n’ Roses och Iron Maiden är Metallica världens största hårdrocksband vad gäller antal fans, merchandise och andra plattformar som stärker deras varumärke. Vad gäller spel, så ser vi dem i allt från flipperspel, till Guitar Hero och online casino där de har deras egna slotspel. De har till och med deras egna monopolspel. Låt oss titta närmare på några av dem.

Guitar Hero: Metallica (ActiVision)

Den revolutionerande spelserien Guitar Hero fick oss att för första gången interagera med våra TV-apparater genom att spela gitarr. Spelupplägget är genialiskt: du rockar loss sköna klassiker samtidigt som du ställs inför den svåra utmaningen att slå på gitarrens “strängar” precis då spelet vill att du ska göra det och på så vis pricka rätt toner. Och nog går det undan.

I Guitar Hero: Metallica pryder bandet omslaget, scenen och utgör stora delar av spelets låtar med deras stora låtskatt. Det finns förstås gästartister, men i stora drag är det Metallica som utgör spelet. 

Metallica Pinball (Stern)

Spelföretaget Stern har varit aktiva sedan 1977 och stått för majoriteten av de klassiska flipperspelen vi känner till idag. De är kända för att göra läckra spelmaskiner som hyllar stora franchiser och varumärken, från Jurassic Park till, förstås, Metallica.

Bandets snabba och hårda thrash metal sätter tonen för en häftig och intensiv spelupplevelse du givetvis kan passa på att headbanga till. I den tuffa designen ser vi bland annat ormar, blixtar, gravstenar och en elektrisk stol. Hur coolt vore det inte att ha Metallicas flipperspel hemma?

Monopol: Metallica (Hasbro)

Det råder inga som helst tvivel att Monopol tillhör världens mest omtyckta brädspel. I denna uppenbarligen odödliga klassiker, ska spelare konkurrera om att äga flest fastigheter och slå ut sina motståndare genom att göra dem bankrutta när de besöker ens gator. Spelet har den perfekta balansen mellan tur, i form av tärningskast, och strategi som utgörs av förhandlingar med de man spelar mot.

Monopol har gjorts i otaliga upplagor, från diverse verkliga städer till Star Wars-galaxer. Nu finns även en Metallica Edition, med betydande platser för bandet, som Sunset Boulevard och ställen de spelat på. Att de har deras egna Monopolspel säger allt om deras storhet.

Idag är medlemmarna i Metallica omkring 55 år gamla och det ska bli spännande att se hur de kan expandera sin verksamhet ytterligare. Utöver spelindustrin har de sitt eget öl och en mängd olika kläder, men också föremål som skateboards, glas och skolblock. Metallica är en stor del av mångas vardag, och så lär det förbli även när de lägger ner med musiken. 

Har du spelat något av Metallicas spel, och är det isåfall något av dem du håller närmare hjärtat än de andra?

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi