Playstations showcase – vilka nyheter släpptes under september? 

Det var inte allt för länge sen som det välkända tech- och spelbolaget Sony själva gick ut och meddelade att de skulle stå över sitt deltagande i speleventet E3. Detta var såklart något som gjorde väldigt många besvikna då de valde att avstå från samma event även året innan. Sony är trots allt ett väldigt stort företag som sitter på ett flertal välkända och populära märken inom branschen – att de inte deltog på eventet innebar alltså att man missade rätt mycket.

Något som däremot gjorde väldigt många väldigt glada i år, det vill säga trots nyheten om att Sony inte skulle delta på E3 eventet, var att Sony skulle komma att hålla ett helt eget event under hösten. Närmare bestämt deras Playstation Showcase. Playstation Showcase ägde rum för bara ett par veckor sen, och under eventet visade Sony upp flera spännande nyheter!

Sony Playstation Showcase

Som vi precis var inne på höll alltså Sony ett helt eget event nu under september månad, närmare bestämt deras Playstation Showcase. Som namnet utlovar var detta ett event som fullt och helt fokuserade på Sonys varumärke Playstation och allt som har med det att göra. Just detta år var det Playstation 5 som stod i fokus.

Under eventet valde man nämligen att presentera alla de nya titlar som skulle komma att släppas under hösten, det vill säga titlar tillförande just Playstation 5. Detta var något som gjorde väldigt många spel- och techintresserade nöjda, det inte minst på grund av det bristfälliga utbudet av verklig underhållning och stimulans som har rått runt om i världen.

Precis som att det under senare år varit väldigt hög efterfrågan på olika casinospel online, så som https://slotsia.com/, har det även varit väldigt hög efterfrågan på andra typer av spel online. Däribland datorspel som Playstation. När Sony gick och annonserade om alla de spännande nyheterna som släpptes nyligen blev det alltså jubel och kalas i communityn!

Nyheter Playstation 5

Så vilka är då alla dessa nyheter som Sony ska släppa för sitt Playstation 5? Självklart var det inte bara ett par nyheter de annonserade om under eventet, utan under hösten kommer de att släppa en drös med nya titlar tillhörande spelet. Några av de största nyheterna för PS5 som presenterades var följande:

Tchia

Under 2021 har det släppts väldigt många olika spel, titlar och tillbehör tillhörande olika data- och onlinespel. Likt ett spel som släpptes under sensommaren, Ayo the Clown, där mys- och gullfaktorn är väldigt hög gick Sony under sitt Showcase ut med att de skulle släppa ett spel vid namn Tchia. Även här är mys- och gullfaktorn hög för dig som spelare som ”lever under vattnet” och tar hand om djur.

Knights of the old republic: remake

En av de absolut största nyheterna som Sony gick ut med under sitt PS5-event var att de skulle släppa en remake av deras superhit ”Knights of the old republic”. Detta är minst sagt en stor nyhet som gav glädje till väldigt många då det anses att just detta Star Wars-spel kan var det bästa som gjorts. Den som väntar på något gott måste dock vänta lite längre, för ännu är det inte sagt ett specifikt datum för när denna remake ska finnas tillgänglig på marknaden.

Ghostwire Tokyo

För dig som gillar riktigt läskiga, obehagliga och skrämmande skräckfilmer kan nog denna nyhet bli en storfavorit. Ghostwire Tokyo, ett spel för PS5 som släpps under våren 2022, är nämligen just det; otroligt läskigt!

Spiderman 2 och Wolverine

Två roliga nyheter för alla Marvelfans där ute är att man under kommande år planerar att släppa både Spiderman 2 och ett spel vid namn Wolverine, där spelet går ut på just karaktären Wolverine. Spiderman 2, som så många längtat efter, sägs komma ut någon gång under 2023. När Wolverine kommer till marknaden återstår dock att se.

Vad har vi att vänta oss av Sony och Playstation 5?

Så vad har vi då att vänta oss från Sony och deras välkända, otroligt omtalade Playstation 5? Jo, som det ser ut nu, baserat på den information som Sony själva gav under sitt showcase, är att du som är ett PS5-fan har väldigt mycket att se framemot under de kommande åren.

Många släpp ska göras, nya spel och titlar ska skapas, och det ska framför allt ske en hel del utveckling och förbättring. Vi skulle vilja säga så här; Sony har verkligen fångat vårt intresse med de kommande lanseringarna som utlovats!

Kort Om GameElite

GameElites resa är lång. Allt startade i juli 1997 då Barnens Multimedia lanserades och år 2000 bytte sajten namn till RecLandet, en förkortning för RecensionsLandet. År 2005 bytte vi till vårt nuvarande namn, GameElite, och sajten fick en ny, uppfräschad design.

Vi ville med det profilera oss med vår huvudsakliga sysselsättning – spel. Designen från 2003 byttes inte förrän 2016 och hade vid det laget blivit rejält åldersstigen. Läs gärna mer om oss...

Tweets

Det 13 år gamla World of Warcraft får ännu en expansion. Har Blizzard lyckats förnya spelet? Viktor har svaret på d… https://t.co/6jGCb0kyrc
Fresh ‘N Rebels nya hörlurar Clam har snygg design och aktiv brusreducering. Hur är ljudkvaliteten och komforten?… https://t.co/K61y3S4HHY
Bamboo Slate från Wacom är ett smart anteckningsblock för dig som snabbt behöver överföra vanliga anteckningar till… https://t.co/FGHAIb3rEi